BH Clubbing
Koliko seks traje kod većine parova
Datum: Srijeda, 09.08.2017. // Broj pregleda: 3343 // Kategorija: Lifestyle // Autor: M.H. //
Novo istraživanje je otkrilo koliko dugo traju predigra i seks kod ljudi koji su u vezi.

Koliko dugo traje vaš seks? Vjerovatno varira, zar ne? Zavisi od toga koliko ste napaljeni, koliko ste popili ili koliko je vaš partner popio. Može da zavisi i od problema preuranjene ejakulacije što bi značilo da je sve završeno pre nego što je stvarno i počelo. Seks je igra na sreću, to vam pričam.

Hajde da pričamo o proseku: Lovehoney, onlajn seks šop je anketirao 4,400 svojih mušterija i došao do zaključka da kod heteroseksualnih parova seks traje otprilike 19 minuta, od čega je deset minuta posvećeno predigri, a devet samom seksu sa penetracijom. Pedeset i dva odsto anketiranih parova je sretno sa time, ali 23% muškaraca i 19% žena je reklo da to nije dovoljno dugo.

Moguće je da su ispitanici koji su učestvovali u ovoj anketi ipak malo više seksualno prosvećeni, jer je anketa dostupna samo mušterijama seks šopa, ali u poređenju sa nekim drugim nedavnim istraživanjima, ovi muškarci i žene provode više vremena "u krevetu" od onoga što je prosečno. Jedna studija iz 2008. godine je došla do podatka da seks koji možemo smatrati "adekvatnim" - objektivno najgori pridev kojim se može opisati seks – traje između tri i sedam minuta, dok se seks između sedam i 13 minuta smatra "željenim" trajanjem.U 2016. godini dr Brendan Zič sa Univerziteta u Kvinslandu je anketirao 500 heteroseksualnih parova koji su barem četiri nedelje u seksualnom odnosu. Tražio im je da pomoću štoperice sami mere koliko dugo traje njihov seks. Rezultati su se dosta razlikovali: 44 minuta je bilo najduži, 33 sekunde najkraći seks. Ali u proseku, parovi su imali seks 5,4 minuta. U to se ne računa predigra, ali je i dalje mnogo kraće od rezultata koje je dobio Lovehoney u svom ispitivanju.

Dr Zič je otkrio da ni korišćenje kondoma, ni obrezanost, ni zemlja porekla nisu uticali na trajanje seksa – osim u slučaju Turske gde je dužina bila znatno manja (3,7 minuta) nego bilo gde drugde. Međutim, otkrio je da godine imaju uticaj: što je par bio stariji to im je seks kraće trajao.

Važno je napomenuti da je u ovom istraživanju mereno trajanje od momenta penetracije do momenta ejakulacije. Da budemo fer, ovo je istraživanje okrenuto muškom zadovoljstvu – što nije iznenađenje ako uzmemo u obzir da u heteroseksualnim odnosima seks traje onoliko koliko je porebno muškarcu da svrši. Studija sajta Lovehoney je stvari postavila u perspektivu, otkrili su da 75% muškaraca doživi orgazam svaki put kada imaju seks, dok samo 28% žena toliko često svršava. Zajednički orgazam, kada i muškarac i žena svrše se dešava jednu trećinu vremena, prema nalazima ove ankete.
Tags: seks veze parovi
Datum: Srijeda, 09.08.2017.
Broj pregleda: 3343
Kategorija: Lifestyle
Autor: M.H.
IZVOR: VICE

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Shakira ponovno na mukama! Ovaj put prijeti joj zatvor
Rada Manojlović progovorila o trudnoći
Ne vjerujte mu nikad: Ovo je horoskopski znak koji najviše laže
Stvari koje nikad nisu normalne u vezi
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
 
Savršena guza u uskim tajicama: Najseksi odbojkašica svijeta objavila vruću fotku iz teretane (974)
Više nema skrivanja: Instagram je uveo novu opciju koja će vam zagorčati život (923)
Golih grudi i bez gaćica: Čak je i Kim Kardashian priznala da je ovo zaista provokativna fotka (858)
Najljepša stvar koju možete nositi je osmijeh, kaže starleta u prozirnoj haljini koja sve otkriva (659)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Stvari koje nikad nisu normalne u vezi
Ben Affleck: Veliki osmijeh za djevojku koja mu je nekada bila ljubavnica
Pogodi što frajer prvo pogleda na goloj ženi!
Kako je Meghan Markle mudro prekršila strogi kraljevski protokol
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2014. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping