BH Clubbing
Znanstvenici tvrde da savršena žena izgleda ovako
Datum: Srijeda, 16.08.2017. // Broj pregleda: 956 // Kategorija: Lifestyle // Autor: //

SAVRŠENO lice i tijelo nisu rezultat samo dobre genetike i napornog rada, već dobar dio ovisi i o brojevima. Barem tako tvrde znanstvenici.

Tako je najprivlačnija ženska figura kojoj se struk i stražnjica "sijeku" pod kutem od 45 stupnjeva. Iako možda zvuči čudno, uporište za tu teoriju nalaze u našoj povijesti, kad se za žene sa zaobljenijom stražnjicom vjerovalo da će se lakše kretati tijekom trudnoće.

Znanstvenici nisu našli samo jednadžbu za ljepotu stražnjice, već za cijelo žensko tijelo.

Jagodice Kate Moss

Među poželjnim crtama lica su visoke jagodične kosti poput onih Kate Moss. Rajiv Grover, predsjednik britanskog udruženja estetskih kirurga, tvrdi da idealan kut između sredine obraza i početka jagodične kosti iznosi 81 stupanj. Upravo takav kut imaju Kate i Michele Pfeiffer, koja je godinama proglašavana ženom sa savršenim licem.

Osim toga, kod žena koje se smatraju atraktivnima duljina lica iznosi 1,5 puta širine lica. Razlog za to je činjenica da tijekom puberteta donji dio lica muškaraca raste brže od ostatka zbog testosterona. Žene imaju manji razmak između usta i vrha brade, pa se smatra da su "dobar izvor estrogena".

"Ženstvene crte lica su atraktivne jer pokazuju da žena ima visoke razine ženskih hormona te će dulje ostati zdrava, mladolika i plodna", tvrdi psiholog David Perett.

Oči Anne Hathaway

Iako naše oči ne mijenjaju veličinu tijekom odrastanja, žene naizgled imaju veće oči od muškaraca jer im glave ne rastu značajnije tijekom puberteta. Žene velikih očiju smatraju se privlačnijima jer izgledaju mlađe i plodnije. Važna je i udaljenost između očiju, a žene s većom udaljenošću smatraju se ljepšima.

Magazin Vision Reserch tražio je od ispitanika da ocijene izgled žene ovisno o udaljenosti između njenih očiju. Naime, kompjuterski su izradili nekoliko fotografija na kojima se razlikovala samo udaljenost između očiju, a najprivlačnijom je ocijenjena ona na kojoj je udaljenost između zjenica iznosila 46 posto ukupne širine lica. Prema istraživanjima, na tom području najprivlačnije je lice Scarlett Johansson, a slijede je Rihanna i Marilyn Monroe.

Važna je i uloga trepavica, a njihova duljina trebala bi iznositi trećinu prosječne širine oka koja iznosi 3,5 centimetara, tvrde s Instituta za tehnologiju u Georgiji.

Noge Cameron Diaz

Rod Stewart nije jedini koji voli dugonoge ljepotice, a prema You Gov pollu, muškarcima se najviše sviđaju žene visoke 1,67 cm. Sveučilište iz Wroclawa u Poljskoj pak tvrdi da je idealna duljina nogu 77,5 centimetara, koliko ima Cameron Diaz. Dulje noge se prema znanstvenicima povezuju sa zdravijim rastom i seksualnom zrelošću. Kad je riječ o obliku nogu, najprivlačnije su one kod kojih se kosti protežu ravno od sredine bedra preko koljena do gležnjeva.

Obline Kate Winslet

Dobra je vijest da je "normalna" ženska figura najprivlačnija, vjerojatno zbog toga što izgleda zdravijom i sposobnijom iznijeti trudnoću. Studije su pokazale da muškarci najprivlačnijima smatraju tijela s indeksom tjelesne masnoće od 20 do 21, kao što je slučaj kod Kate Winslet.

"To šalje snažnu poruku djevojkama diljem svijeta da ne trebaju biti premršave da bi bile atraktivne", tvrdi Perett.

Figura pješčanog sata Scarlett Johansson

Struk nije jedini kriterij ženske privlačnosti, važan je i omjer stražnjice i struka. Idealan omjer između struka i bokova je 0.7, pokazao je niz studija provedenih diljem svijeta. Scarlettin struk iznosi 61 centimetar, dok su joj bokovi 89.

Uzak struk smatra se znakom mladosti i plodnosti, dok se širi bokovi smatraju znakom da žena može bez problema roditi. Znanost je to i potvrdila. Studija provedena na Harvardu pokazala je da žene s oblinama imaju 37 posto više hormona zaslužnih za plodnost.

Nos Kate Middleton

Nos žena bi prema matematici trebao biti deset posto manji od nosa muškaraca, a trebao bi biti podignut pod kutom od 106 stupnjeva. Kod muškaraca je idealan kut od 90 posto. Studija provedena na 4000 dobrovoljaca pokazala je da je najprivlačniji nos vojvotkinje Kate Middleton.

Simetrija lica Natalie Portman

"Podsvjesno, simetrija lica je znak dobrih gena koji su otporni na bolesti i destabilizacijske efekte. Ako se obje strane ženskog lica podudaraju, to je znak da je ona dobar kandidat za razmjenu gena", tvrdi profesor Robin Dunbar s Oxforda.

 

Kad je o slavnima riječ, Halle Berry i Natalie Portman najbolji su kandidati za razmjenu gena.

Smiješak Cheryl Cole

Da, čak i savršeni smiješak ima svoju formulu. Za početak, savršena usta nisu šira od polovice lice. Kod prosječne žene usta su duga između četiri i pet centimetara te debela između jednog i dva centimetra. Savršen oblik je simetričan i u obliku luka, što se smatra znakom visokih razina estrogena. Za savršeni osmijeh važno je da su dva prednja zuba u obliku pravokutnika, sa širinom koja iznosi 80 posto njihove visine. Zubi sa strane trebali bi iznositi 61,8 posto veličine prednjih zubiju, kao kod Cheryl Cole. Zdravi zubi znak su ženskog zdravlja i mladosti.

Grudi Kelly Brook

Dok se oko veličine grudi i dalje vode sporovi, znanstvenici se slažu da postoji idealan oblik. Tako bi 45 posto grudi trebalo biti iznad bradavice, tvrdi kirurg Patrick Malluci iz Londonske sveučilišne klinike. Grudi bi trebale "stršati" pod kutem od 20 stupnjeva. Čak 87 posto muškaraca izabralo je grudi s omjerom 45:55, kakve ima Kelly Brooke. To je oblik grudi koji žene imaju u tinejdžerskim godinama. Dunbar tvrdi da su muškarcima privlačnije velike grudi jer se smatra da bi mogle prehraniti djecu u doba gladi.

Guza J.Lo? Sve ovisi o zakrivljenosti stražnjice

Znanstvenici tvrde da tajna privlačnosti guze Jennifer Lopez nije u njenoj veličini, već zakrivljenosti. Guza mora biti zakrivljena u odnosu na kralježnicu pod kutom of 45,5 stupnjeva. Takva zakrivljenost ženama je u skupljačkim kulturama omogućavala da se lakše kreću u vrijeme trudnoće, tvrdi psiholog David Lewis. 

Datum: Srijeda, 16.08.2017.
Broj pregleda: 956
Kategorija: Lifestyle
Autor:
IZVOR: Index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Priznala trudnoću? Kylie Jenner ovim je potezom potvrdila sva nagađanja
Bolje polovice Vatrenih: Dina i Izabel izgledaju poput blizanki
Kralj sapunica: Janko Popović Volarić ponovno šarmira žene
Ben Affleck: Veliki osmijeh za djevojku koja mu je nekada bila ljubavnica
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
 
Savršena guza u uskim tajicama: Najseksi odbojkašica svijeta objavila vruću fotku iz teretane (958)
Više nema skrivanja: Instagram je uveo novu opciju koja će vam zagorčati život (870)
Golih grudi i bez gaćica: Čak je i Kim Kardashian priznala da je ovo zaista provokativna fotka (853)
Najljepša stvar koju možete nositi je osmijeh, kaže starleta u prozirnoj haljini koja sve otkriva (648)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Muž ju je ostavio kad je počela mršavjeti, a danas izgleda kao prava bomba
Ovo je boja koju će svi nositi na proljeće
Ženu priveli u zračnoj luci jer nisu vjerovali koliko ima godina, koliko biste joj vi dali?
Postoje dvije vrste brazilske depilacije - koja je vaš favorit?
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2014. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping