BH Clubbing
Nervozni i bahati Ronaldo opet divlja: Pogledajte što je sad napravio i ostao živ!
Datum: Četvrtak, 07.09.2017. // Broj pregleda: 823 // Kategorija: Sport & Fun Sport // Autor: I.M. //
U demokratskim društvima u teoriji bi pred „zakonom i sudom“ svi trebali biti jednaki, ali gotovo bezbrojni primjeri iz realnog života govore nam da to baš i nije tako. I ne mislimo samo na Hrvatsku, ima toga koliko hoćete i na razvijenom Zapadu. Ni med cvetjem pravice..., kako u životu tako i u sportu.


Da nogometne zvijezde imaju povlašteni status kod sudaca, odavno je poznata stvar. Ono što će suci oprostiti, primjerice, Soudaniju u HNL-u, teško da će Zgrabliću ili Prelčecu, a ono što će progledati kroz prste Cristianu Ronaldu na međunarodnoj sceni, teško da će Vidi ili Badelju.Ronaldo još nije odslužio suspenziju od pet utakmica u španjolskoj ligi, a već je sudjelovao u novom incidentu. Na kvalifikacijskoj utakmici Mađarske i Portugala u naletu bijesa udario je suparničkog igrača bez lopte u koljeno. Zamislite, drski Mađar Attila Fiola usudio se startati na portugalsku zvijezdu koja je potom morala braniti svoje dostojanstvo. Naravno, ironični smo.

Sudac oprostio Ronaldu crveni karton

Ronaldo i Fiola su se potom dohvatili, a nizozemski sudac Danny Makkelie kompromisno je obojici pokazao žuti karton, iako je Ronaldo udario igrača bez lopte, a Mađar je napravio samo običan prekršaj kakvih ima na desetke na svakoj utakmici. Baš nas zanima što bi bilo da je bilo obratno, tko bi se valjao i tražio crveni karton i što bi sudac napravio.

Da stvar bude zanimljivija, sudac je na istoj utakmici isključio mađarskog reprezentativca Tamasa Priskina u 30. minuti kod rezultata 0:0 zbog udaranja laktom suparničkog igrača tijekom igre. Priskin je skako na loptu okrenut leđima i nije vidio suparničkog igrača iza sebe, udario ga je u lice,očito je da nije bilo namjere, bila je to više neopreznost, ali sudac mu je pokazao izravan crveni karton. 18 minuta kasnije Portugal je zabio jedini gol na utakmici i odnio tri iznimno važna boda iz Budimpešte. Sudac može braniti svoju odluku, nije pogriješio, i kada se igrač gradi i ne vidi suparnika ipak mora paziti što radi s rukama, no kako će sudac obraniti odluku što nije isključio Ronalda?

U zaključku će vam možda pomoći i ovaj podatak: da je Ronaldo dobio crveni, Portugal bi ostao bez najboljeg igrača u završnici kvalifikacija, a u zadnjem kolu će igrati odlučujuću utakmicu za prvo mjesto sa Švicarskom i morat će najvjerojatnije pobijediti.

Ronaldova dugačka povijest incidenata

Ronaldo ima dugačku povijest sličnih incidenata. Samo u posljednje dvije-tri sezone imao je seriju sličnih situacija u španjolskom prvenstvu i Ligi prvaka. Udarao je Davida Simóna (Las Palmas), Krychowiaka (Sevilla), Danija Alvesa (Barca), Nacha Casesa (Sporting), Molinera (Betis), Orbana (Levante), Schmelzera (Borussia Dortmund), Kokea (At. Madrid), Vitola (Sevilla), Lengleta (Sevilla) pa čak i sadašnjeg suigrača Danija Ceballosa, koji je tada igrao u Betisu. I gle čuda, u najvećem broju slučajeva nije dobio ni žuti karton, a kamoli crveni.Suci su uvijek bili krivo postavljeni i pokriveni ili su baš u tom trenutku pogledali u sat ili prema klupi. Isključenje i kaznu dobio je tek kada je odgurnuo suca na utakmici Superkupa s Barcelonom, to je vidio cijeli svijet pa su morali i suci. Ronaldo nije jedini kojem suci "praštaju", ni Messi nije nevinašce, ali Portugalac je ipak po broju nesankcioniranih incidenata teško nadmašiv.

Datum: Četvrtak, 07.09.2017.
Broj pregleda: 823
Kategorija: Sport & Fun Sport
Autor: I.M.
IZVOR: goal.com

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
 
Ashton Kutcher o bh. leptiru bez krila: Ismail je dokaz da ništa nije nemoguće
Ruska manekenka na trci F1 bez gaćica: Ljepše stvari vas očekuju na SP-u
Kamera snimila jeziv trenutak dok su majka i beba spavali
Ljepotica u zelenom s kraljevskog vjenčanja jedna je od najpoželjnijih manekenki u Britaniji
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Kate je na kraljevsko vjenčanje obukla staru haljinu, a mnogi smatraju da je to napravila namjerno (3157)
Mladenka Meghan Markle ponovo je savršeno prekršila kraljevsku tradiciju (1933)
Dirljiva gesta: Evo na koje je sve načine princ Harry odao počast voljenoj majci na svom vjenčanju (1511)
Kako li se Maja Šuput kretala u ovoj haljini? Nema gaćice, nema grudnjak... (1508)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
 
Zbogom, titulo: U 96. minuti upropastili sve za što su se mučili cijele sezone!
Rita Ora i UEFA udružili snage: Slavna Kosovarka će promovirati ženski nogomet
Supruga zvijezde Liverpoola pokrenula biznis: Platite i gledate njene erotske snimke
 
Mario Mandžukić pred odlukom života; hrvatski napadač sam mora izabrati...
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2014. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping