BH Clubbing
Severina poručila Milanu: Aleksandar je Hrvat i učit će o padu Vukovara
Datum: Srijeda, 25.04.2018. // Broj pregleda: 1637 // Kategorija: Showbiz // Autor: //

Beogradski Blic piše da posjeduje dijelove sudske rasprave Severine i Milana Popovića na temu obrazovanja njihovog sina Aleksandra.

Sudeći prema objavljenim dijelovima, bivši partneri ne mogu se dogovoriti u kojoj osnovnu školu bi se Aleksandar trebao upisati.

Milan predlaže Američku internacionalnu školu u Zagrebu, dok Severina želi da Aleksandar pohađa jednu zagrebačku "poluprivatnu-polujavnu" školu koja također ima internacionalni program.

"Smatram da Američka internacionalna škola ima mnoge prednosti za našeg sina. Zbog vjerovatnoće da će život provoditi u raznim zemljama širom svijeta (zbog roditelja koji su iz različitih država) u njegovom je najboljem interesu da stekne savršeno znanje engleskog jezika i dobije diplomu koja bi mu omogućila upis u bilo koju internacionalnu školu u bilo kojoj zemlji", Milanova je izjava koju je Severina navodno dobila preko njegovih advokata.

Nabrojao je i neke pogodnosti zbog kojih misli da bi škola bila savršen izbor za Aleksandra poput lokacije, jer je na pola puta između njegovog i Severininog zagrebačkog stana, zatim je naveo da se radi o "najsavremenijoj obrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj, ako ne i na Balkanu", privlači ga i to što su predavači iz engleskog govornog područja, zatim osiguranje u školi te činjenica da, pored osnovnog, nudi i srednje obrazovanje.

Severinini argumenti su da je, kako navodi srpski list, Aleksandar Hrvat koji od rođenja živi u Zagrebu te smatra da bi on najprije trebao učiti materinji jezik, a zatim strane jezike.

"On je u vrtiću počeo učiti pisati na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno naučiti prvenstveno svoj maternji jezik, a tek potom i strane jezike", glavni je Severinin argument, dok je Milan izrazio zabrinutost da bi Aleksandar mogao biti diskriminiran u školi jer mu je otac Srbin.

"Kao primjer navodim da djeca u toj školi obilježavaju dan pada Vukovara i da bi Aleksandar mogao biti izložen diskriminaciji vršnjaka", tvrdi Milan.

"Prije svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obilježava cijela Hrvatska te je riječ o dijelu historije o kojoj će Aleksandar, kao i svako drugo dijete, učiti u školi", zaključila je Severina.
Datum: Srijeda, 25.04.2018.
Broj pregleda: 1637
Kategorija: Showbiz
Autor:
IZVOR: blic.rs

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Pogledajte u kakvom luksuzu žive Ana Ivanović i Bastian Schweinsteiger
"Bayern sumnja u Kovača - može li njemu dati 200 milijuna eura za novu momčad?"
Danas je prvi dan proljeća. Znate li zašto počinje 20., a ne 21. ožujka?
O čemu govori 16-godišnji milijunaš
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Kakvim je fotkama vlasnica najbolje pozadine Brazila proslavila pobjedu Barce (524)
Bivša žena Jerka Leke izbacila brutalan dekolte u čipkastom grudnjaku (442)
Zaručila se Mia Khalifa (437)
Što na Facebooku rade kad netko počne prenositi teroristički napad uživo (363)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Severina iznenadila objavom o Graši: "Ljudi su izmjenjivali lica i strane..."
Severina u gaćicama bez grudnjaka pokazala da u 47. godini izgleda fantastično
Severina u novom spotu zavodi poput filmske dive
Rozga potukla Seve u novom sukobu:
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2019. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping