BH Clubbing
Seksolozi objasnili u koje doba dana smo najraspoloženiji za seks
Datum: Nedjelja, 21.04.2019. // Broj pregleda: 437 // Kategorija: Lifestyle // Autor: Foto:google.ba //
Na želju za seksom kod žena i muškaraca može utjecati niz razloga, a seksolozi su utvrdili da je jedan od najbitnijih faktora razdoblje dana u kojem odluče praktikovati odnose sa partnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Zato, prije nego krenete zavoditi partnera, pogledajte na sat i vidite kolike su vam šanse za što bolji užitak. Ovo se ustvari naziva seks-bioritmom, a seksolozi tvrde da ga ne treba uzimati zdravo za gotovo jer ljudi nisu strojevi te je nerealno od njih očekivati da su uvijek raspoloženi za seks.

Ukoliko želite imati odnose sa partnericom od šest do osam sati ujutro, trebate biti spremni na činjenicu da je njeno tijelo budno, ali još uvijek nespremno za seks. Razina melatonina je previsoka, a tjelesna temperatura nije dovoljno visoka. Ukoliko je želite oraspoložiti, počnite sa laganom predigrom i pokušajte je zainteresovati.

Muškarci su od šest do osam veoma uzbuđeni, te seksolozi tvrde da žene u ta doba ne mogu očekivati ništa više od "seksa na brzaka".

Situacija se mijenja od osam do deset sati, kada je žena već budna i spremna. Njena razina endorfina raste, te joj nije potrebno puno vremena da se uzbudi. Ipak, mozak muškarca već je usmjeren na posao, razina testosterona se lagano spušta i vraća u normalu te ga je malo teže zainteresovati.

Seksolozi navode kako je vrijeme između deset i 12 sati idealno za oralni seks, jer su ženini okusni receptori veoma izoštreni. Muškarac ovo vrijeme provodi u promišljanjima, te ovo doba dana provodi u razmišljanju o seksu, ali neće učiniti ništa konkretno da bi ga i ostvario.

Žene su od 12 do 14 sati veoma aktivne, ali ta aktivnost nimalo nije povezana sa seksom te će je biti teško zainteresovati za takve stvari. Muškarac je, pak, veoma raspoložen ali će se teško desiti da će njegova partnerica u ovo vrijeme biti dovoljno zainteresovana da nešto pokrene.

Vrijeme između 14 i 16 sati najbolje je za začeće, ukoliko želite zasnovati obitelj, onda je ovo idealno vrijeme za praktikovanje seksa. Ženski reproduktivni sistem u ova doba postaje spreman za začeće, dok je muškarčevo sjeme najkvalitetnije oko 16 sati.

Većina žena ne može voditi ljubav između 16 i 18 sati, ali nekima ne smeta voditi ljubav "na brzaka", a muškarac je spreman za akciju.

Već od 18 do 20 sati oba spola fokusiraju misli na povraćanje energije koju su izgubili u toku dana, tako da je mala vjerovatnoća da je neko od njih dvoje raspoložen za seks.

Seksolozi tvrde da je vrijeme od 20 do 22 sata idealno za laganu večeru, te razmjenjivanje nježnosti u krevetu. Žena je tada, poslije večere, puna energije i spremna je djelovati na vlastitu inicijativu, dok je jači pol raspoložen za ispunjavanje posebnih želja svoje partnerice. Muški i ženski pol otkucavaju jednako upravo u ovom razdoblju dana.

Već nakon 22 sata, tijelo žene pada u duboki san. Seksualnost opada. Muškarac se u to doba osjeća dosta opuštenije, iako još uvijek nije pospan. Između ponoći i šest sati skoro pa i nije moguće ostvariti bolji odnos sa partnerom, jer su oboje uglavnom već utonuli u duboki san i spremaju se za naredni dan.
Tags: sex
Datum: Nedjelja, 21.04.2019.
Broj pregleda: 437
Kategorija: Lifestyle
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: klix.ba

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Već trailer najspektakularnije serije o planetima ostavit će vas bez daha
Huddersfield ispao iz lige, ali zaradio vrtoglavnih 110 miliona eura
Pogledajte kako je Sanaderova kći na svadbi otkačila uz pjesmu Bella Ciao
Hrana koja prirodnim putem poboljšava vid
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI OŽENJENIH MUŠKARACA: Otkrili zašto varaju svoje žene! (20706)
Pojavila se nova snimka napada na Schwarzeneggera, evo što je napadač vikao (3980)
Marija Šerifović stolicom gađala kolegicu iz žirija (2688)
Mostar, grad bahatih žena? (2336)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Misionarska poza u seksu se nikada ne odbija i može biti jako zabavna
Vjeruje se da kanabis može intenzivirati orgazme kod žena
Seksolozi objasnili u koje doba dana smo najraspoloženiji za seks
Muškarci koji čiste i tepaju češće imaju seks
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2019. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping