BH Clubbing
Ergon tehnika: Tretman koji koriste igrači Juventusa i Arsenala od sada i kod nas
Datum: Četvrtak, 08.08.2019. // Broj pregleda: 187 // Kategorija: Lifestyle // Autor: Foto:google.ba //
Prateći svjetske trendove u liječenju i rehabilitaciji Spa by Malak: Wellness, Fitness i Health centar Malak Regency Hotela je uveo ergon tehniku i angažovao certifikovanog ergon terapeuta kako bi svojim gostima i klijentima pomogao u preveniranju i liječenju muskoloskeletnih povreda i bolesti.
Mirza Teletović, proslavljeni NBA košarkaš i predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, i hafiz Almir Kapić, svjetski prvak u brazilskoj jiu jitsi su iskazali oduševljenost tretmanom ergon tehnike u Spa by Malaku.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Šta je ergon tehnika?

Ergon tehnika je inovativni tretmanski pristup koji kombinuje statičku i dinamičku manipulaciju mehkih tkiva sa specijaliziranom kliničkom opremom (ergon alatima), s ciljem da se tretiraju ograničenja mehkih tkiva.

Ove tehnike se primjenjuju u specifičnim tačkama adhezija mehkih tkiva koje, nakon oslobađanja, poboljšavaju funkcionalnost pacijenta.

Šta je mehko tkivo?

Termin mehko tkivo uključuje tkiva koja se spajaju, podržavaju ili kontroliraju druge strukture i organe tijela, istovremeno ne bivajući tvrdo tkivo kao što je kost. Mehko tkivo uključuje tetive, ligamente, fasciju, kožu, vlaknasta tkiva, masnoću i sinovijalne membrane.

Koje su koristi ergon tehnike?

Koristi ergon tehnike su: efikasno tretiranje i liječenje neuromuskulatornih patologija i bolesti, istovremena redukcija i smanjenje boli u mišićima, tretiranje spazama (ukočenosti mišića i fascije), funkcionalno unaprijeđenje i povećan obim pokreta, korekcija posture (položaja tijela).

U kojim bolestima (patologijama) se može primijeniti ergon tehnika?

Ergon tehnika se može primijeniti u većini muskuloskeletnih i sportskih povreda i patologija kao što su: smrznuto rame (smanjen opseg pokreta), dislocirano rame, teniski lakat, golferski lakat, tendinopatije, De Quervainov sindrom, bol u preponama, iliotibijalni sindrom (ITB), upala plantarne fascije (petni trn), izvrnuće/istegnuće zgloba/mišića, uzročnici bolova, miofascijalni bolni sindromi, grčevi mišića, sindromi boli u donjem dijelu leđa, sindromi torakalne boli, bolovi u vratu.

Kako se izvodi ergon terapija?

Ergon terapeuti putem ergon alata dopiru do mjesta koja su nepristupačna klasičnim masažama i ljudskim rukama. Ergon alati bazirani na specijalizovanim aplikacijama ergon tehnike mogu: a) detektovati i tretirati ožiljke, adheziju i krutost fascije, b) povećati lokalizovanu perfuziju i c) smanjiti tonus mišića i bol u mišićima.

Ko u svijetu primjenjuje ergon tehniku?

Mnogi profesionalni sportski timovi i vrhunski sportisti imaju povjerenja u ergon tehniku, u svrhu prevencije i liječenja muskoloskeletnih disfunkcija.
Ergon tehnika se izučava na mnogim univerzitetima i edukacionim centrima, koji su istovremeno certifikovali efektnost njene primjene u rehabilitaciji muskoloskeletnih povreda i patologija. Najprestižniji sportski klubovi u svijetu koriste ergon tehniku (Juventus, Milan, Arsenal...).

Ko može raditi ergon tehniku?

Certifikovani ergon terapeuti mogu raditi ergon tehniku i u mogućnosti su: procijeniti potencijalne fascijalne disfunkcije, na terapeutski način pristupiti područjima koja se ne mogu lahko dosegnuti ljudskim prstima, vratiti opseg kretanja zglobova unutar nekoliko tretmana, ubrzati zarastanje tkiva, liječiti većinu muskuloskeletnih ozljeda, kao i onih nastalih usred sportskih aktivnosti, primijeniti tehnike funkcionalne rehabilitacije, drugim riječima, mogu brzo i efikasno liječiti.

Preko 1000 certifikovanih terapeuta širom svijeta primjenjuje ergon tehnike u svojim svakodnevnim kliničkim praksama.
Tags:
Datum: Četvrtak, 08.08.2019.
Broj pregleda: 187
Kategorija: Lifestyle
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: klix.ba

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Slavna glumica progovorila o bolesti:
Ivana Banfić: Srce mi je slomljeno, ne mogu prestati plakati
Želite se detaljno sjećati svojih snova? Uz ova tri trika to možete postići
Slali ste nekome svoje 18+ fotke? Neće vam se svidjeti što to govori o vama
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Hana Rodić potpuno promijenila frizuru: "Sorry, ali ne stoji ti uopće" (556)
Fotka Cristiana Ronalda otkrila kako Georgina izgleda ujutro i bez šminke (546)
Novi trend na Instagramu dupla zaradu, no jako je malo onih koji ga mogu izvesti (451)
Ronaldova Georgina napravila špagu, njena stražnjica raspametila fanove (424)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Želite se detaljno sjećati svojih snova? Uz ova tri trika to možete postići
Slali ste nekome svoje 18+ fotke? Neće vam se svidjeti što to govori o vama
Sammir na korak do povratka u HNL: "Došao bi u Zagreb igrati za gušt"
Playboyeva zečica obukla najmanji bikini ikad i skoro pokazala sve
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2019. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping