BH Clubbing
Facebook želi staviti kamere u vaše domove
Datum: Subota, 10.08.2019. // Broj pregleda: 300 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: Foto:google.ba //
Čak i ako niste skloni paranojama i teorijama zavjera, Facebook vam u ovom trenutku djeluje kao ostvarenje svih najcrnjih predviđanja o svijetu u kojem vas kamere prate na svakom koraku. Od check-inova, preko ilegalnog trgovanja podacima korisnika, pa sve do nedavne ideje Marka Zuckerberga o svijetu u kojem Facebookom upravljamo svojim mislima, ova društvena mreža jednostavno ne prestaje djelovati kao vjerojatna najgora stvar koju smo učinili privatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sljedeći korak? Facebook želi smjestiti kamere u vaš dom.

Naravno, ova priča je u stvarnosti daleko blaža i zapravo se radi o tome da Facebook želi ući u svijet streaming servisa. Već su krenuli u dogovore s Huluom, Netflixom i Amazonom kako bi dobili podršku za svoj novi uređaj namijenjen streamingu koji bi se trebao pojaviti do kraja ove godine.

Kao što smo već navikli u slučaju Facebooka, ovo nije sve jer uređaj bi imao i kameru koja bi vam omogućila videopozive putem pametnog televizora.

Facebook je već pokušao nešto slično sa svojim Portal i Portal Plus pametnim zaslonima, ali ovaj ulazak na tržište pametnih domova nije prošao najbolje. Doduše, ovaj pokušaj mogao bi završiti još gore zbog ugleda koji kompanija trenutno uživa pa je teško zamisliti da bi velik broj ljudi samo tako dopustio kamere u svojim domovima, pogotovo ako iza njih stoji Facebook čiji bismo tretman osobnih podataka korisnika, najblaže rečeno, mogli nazvati kriminalnim. Na kraju krajeva, nedavno su zbog spomenutih skandala morali platiti kaznu od pet milijardi dolara.

U ovom trenutku nije poznato o kakvom bi se uređaju radilo. Možda je riječ o nečem nalik Googleovom Chromecastu ili nečem većem, ali većina medija već sad ne gleda blagonaklono na ovaj poslovni potez.

Ipak, ovu priču treba sagledati i s druge strane jer Facebook nije usamljen i ono što pokušavaju učiniti zapravo nije ni toliko revolucionarno ni novo. Neki su već pokušali progurati kamere u televizorima, ali za tim nije postojao veći interes. S druge strane, mnogi od nas vrlo su nonšalantno pustili brojne kamere u svoje živote. Od pametnih telefona, preko webcamova, kamera na igraćim konzolama pa sve do kamera koje imamo na svojim prijenosnim računalima.

No živimo i u vremenima kada je briga o privatnosti puno veća nego ranije pa sve više proizvođača omogućava korisnicima da fizički zatvore kamere na pametnim zaslonima i isključe mikrofone kako bi spriječili potencijalno prisluškivanje.

I upravo je to jedan od načina na koji Facebook može prodati ovu priču jer ako uvjere korisnike da im je zaštita privatnosti na prvom mjestu (što u ovom trenutku djeluje u najmanju ruku smiješno), mnogi bi mogli prihvatiti ono što nude. Videopozivi na vašim pametnim televizorima djeluju kao objektivno dobra ideja, ali nešto slično već postoji iako nije općeprihvaćeno.

Jedino je pitanje je li utjecaj Facebooka toliko jak da to pretvori u opće mjesto.
Tags:
Datum: Subota, 10.08.2019.
Broj pregleda: 300
Kategorija: Zanimljivosti
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Đoković dobio spor protiv Rio de Janeira. Bogatiji je za tri milijuna dolara
Najnoviji izum tehnološkog giganta: Samsungova "nevidljiva" tipkovnica
Ava Karabatić objavila: Ovo mi je dečko, skrivali smo se jer je javna osoba
Kendall i Kylie Jenner optužene za krađu
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Lidija Bačić objavila golišavu fotku iz svog kalendara i izbezumila fanove (446)
Ava Karabatić objavila: Ovo mi je dečko, skrivali smo se jer je javna osoba (414)
Instagram je pun golih guza u snijegu, i balkanske zvijezde se tako fotkaju (402)
Nives Celzijus pozirala u uskim tajicama: "Ove godine opasno radim na oblinama" (356)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Đoković dobio spor protiv Rio de Janeira. Bogatiji je za tri milijuna dolara
Najnoviji izum tehnološkog giganta: Samsungova "nevidljiva" tipkovnica
Ava Karabatić objavila: Ovo mi je dečko, skrivali smo se jer je javna osoba
Kendall i Kylie Jenner optužene za krađu
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping