BH Clubbing
Joker je već sada prozvan remek-djelom
Datum: Četvrtak, 03.10.2019. // Broj pregleda: 407 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: Foto:google.ba //
FILM o najboljem filmskom negativcu Jokeru, redatelja Todda Philipsa, dočekan je s osam minuta ovacija i uzvicima "Bravo!" na filmskom festivalu u Veneciji, a mnogi kritičari istaknuli su nastup zvijezde Joaquina Phoenixa vrijedan nagrade Oscar®.

Filmski kritičar Owen Gleiberman pohvalio je Phoenixov nastup, naglašavajući njegovu emocionalnu kontrolu:

"Izgleda da je izgubio na težini za ulogu tako da mu rebra i lopatice strše, a vitkost lica do izražaja dovodi: crne obrve, blijede obraze potonule u tami, usta tako gumena da izgledaju kao da se ljute na sam pojam izraza, sve uokvireno masnom krpom od kose. Phoenix glumi umobolnog štrebera, koji je toliko kontroliran da je očaravajuće. Ostaje vjeran očajničkoj logici Arthurove nesreće."

Drugi kritičari hvale preradu superherojskog žanra, dok drugi ukazuju na alegorijsku povezanost filma s današnjim pitanjima i problemima.

"Tužna je, kaotična, dugotrajna studija nekoga tko nije vidljiv; nekoga tko uopće ne postoji za svijet oko njih. Ali vaša empatija, čak ni simpatija, nije zajamčena, i počinje se raspadati kako se Arthur sve više i više kreće prema rubovima. Ovo je, ne smijemo zaboraviti, priča o tome kako je napravljen negativac. Ali ono što su Todd Phillips i Scott Silver (8 Mile, The Fighter) napisali i u filmu oživili, je Joker kao lik. Ono za što su oni i film najviše zainteresirani su mentalna, moralna, emocionalna i fizička narav čovjeka koji je postao Joker." - Terri White, Empire

"Joker Todda Phillipsa nesumnjivo je najhrabriji pristup i prikaz filma u tematskom okviru "superheroja" još od Viteza tame; originalni film koji se zasigurno pamti kao jedan od najtransgresivnijih studijskih blockbustera 21. stoljeća." - David Ehrlich, IndieWire's

"Phoenix se apsolutno transformira kao Arthur Fleck. Fizički trenutak samog lika mogao bi prenijeti što se događa s njim, čak i bez dijaloga... Neprijatan je i uvrnut (posebno ruke i položaj glave) kada pokušava biti "normalan". Kratki plesovi koje radi dok se pokušava glumiti da je seksi ili samouvjeren su oni zbog kojih vam bude neugodno zbog nekoga na zabavi. Kako postaje ono što stvarno jest, pokreti su snažni. " - Jenna Busch, Vital Thrills's

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Originalno izdanje poznate mitologije je jedinstvena samostalna priča koja predstavlja Phoenixa kao Arthur Flecka, čovjeka koji se bori kako bi našao svoj put u Gothamovom slomljenom društvu. Klaun po danu koji se trudi postati stand-up komičar po noći, otkriva da šala uvijek završi na njegov račun. Zarobljen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti, Arthur donosi jednu lošu odluku koja započinje lančanu reakciju eskalirajućih događaja.

JOKER, u distribuciji Blitza, u kinima pogledajte od 2. listopada, a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama kina ili online.

Tags:
Datum: Četvrtak, 03.10.2019.
Broj pregleda: 407
Kategorija: Zanimljivosti
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Poznata pjevačica ima koronavirus: "Nisam bila u kontaktu sa zaraženima" (409)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping