BH Clubbing
Zašto mirise dijelimo na muške i ženske?
Datum: Ponedjeljak, 07.10.2019. // Broj pregleda: 677 // Kategorija: Lifestyle // Autor: Foto:google.ba //
Stoljećima nas se već dijeli na muško i žensko ne samo po spolu, nego se prema toj podjeli kategoriziraju poslovi, stilovi, dužnosti. Od najranije dobi čujemo izraze "dečki ne plaču", "trčiš kao curica", "to cure ne rade". A što to točno cure ne rade? Nije više važno je li žena čuvar ognjišta, a muškarac lovac i hranitelj jer su brojni primjeri pokazali da žene, iako još uvijek u manjini, mogu biti savršeni vođe, ratnice, poduzetnice, avanturistice, znanstvenice. Podjele unatoč tome još uvijek postoje na gotovo svim razinama. Primjera radi, uđemo li u bilo koju drogeriju ili parfumeriju parfemi, gelovi za tuširanje, šamponi, kreme i drugi kozmetički proizvodi za svakodnevnu higijenu podijeljeni su na muške i ženske.

Možda je opravdano dijeliti neke stvari poput krema na muške i ženske zbog različitosti kože kao što se i šamponi dijele na razne tipove kose, ali čemu mirise dijeliti na muške i ženske? Zašto bi muškarci morali mirisati jakim mirisima poput drvenih i nota začina, a žene blago na mirise ruže, lavande ili jasmina? To bi barem trebala biti stvar osobnog izbora, što preferiramo, što naše nosnice živčanim sustavom šalju u "hard disk" našeg organizma. Netko voli svježe mirise, netko jače, sve je stvar osobnog ukusa. Higijena tijela jednako je bitna kao i higijena duše, kada smo čisti i mirisni ljepše i ugodnije se osjećamo i nema razloga da i muškarci i žene ne mirišu na ruže, lavandu, kokos, arganovo ulje, cimet, papar, jasmin, hrast, topolu ili možda božur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je i filozofija parfumera Hrvatske Parfemske Kuće, Tomislava Vrbanca koji uvijek ističe da se mirisi ne bi trebali razdvajati, da muškarci i žene mogu na svoju kožu nanijeti istu mirisnu kombinaciju, isti parfem. Kada isprobavamo mirisne formule u bočici parfema, na posljetku nas ka odabiru one prave vodi - vlastiti ukus. Velika većina parfema iz kolekcija Hrvatske Parfemske Kuće ostala je iz tih razloga bez strogih podjela na one prilagođene muškom ili ženskom spolu. Odabir mirisa prepušten je svakome ponaosob. Nikada se ne ustručavajte odabrati miris koji vam stvara ugodu i dobro raspoloženje bez obzira pod kojim znakom bio kreiran. Uzmite u obzir da ga nosite vi i najvažnije je da sami sebi lijepo mirišite i budete sretni. To će primijetiti i svi oko vas, garantirano.
Tags:
Datum: Ponedjeljak, 07.10.2019.
Broj pregleda: 677
Kategorija: Lifestyle
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2022. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping