BH Clubbing
Kako je Chelsea izveo prevaru stoljeća
Datum: Subota, 02.11.2019. // Broj pregleda: 454 // Kategorija: Sport & Fun Sport // Autor: Foto:google.ba //
Točno 150 puta Chelsea je prekršio pravila prilikom transfera 69 nogometaša koje je dovodio u svoju akademiju tijekom proteklih deset godina.

Tako tvrdi FIFA u čije je dokumente uvid dobio britanski Telegraph, koji je cijelu priču i objavio.

FIFA je objavila zahtjev londonskog kluba za smanjenjem kazne zabrane transfera tijekom dva prijelazna roka koji su odvjetnici kluba podnijeli u travnju. Chelsea svoju obranu temelji na tome da su svi neregistrirani članovi akademije bili samo na probi, uključujući i jednog igrača koji je u tri sezone nastupio čak 75 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naravno, to nije prošlo pa je Chelsea u veljači kažnjen sa zabranom transfera do sljedećeg ljeta, a klub sa Stamford Bridgea dobio je i novčanu globu od 600 tisuća švicarskih franaka.

Muljali su potpisivanjem ugovora s malodobnim nogometašima, prevarili i Engleski nogometni savez

Od spomenutih 150 prekršaja 27 ih je uključivalo dovođenje malodobnih igrača iz inozemstva, što je protuzakonito, uz 123 slučaja u kojima je direktno prekršen FIFA-in pravilnik o transferima. Naime, klubovi koji su dio zemalja članica Europske unije ni u kojem slučaju ne smiju potpisivati bilo kakve vrste ugovora s nogometašima mlađima od 16 godina. Što se internacionalne razine tiče, to isto vrijedi za igrače mlađe od 18 godina.

Chelsea je proglašen krivim i za utjecanje na politiku transfera dva europska kluba - škotskog Rangersa i prvaka Nizozemske Ajaxa. Klub čiji je vlasnik ruski magnat Roman Abramovič nije im dozvoljavao da određene igrače posuđuju ili da ulaze u pregovore oko posudbi. FIFA tvrdi da klub "mora biti potpuno neovisan u tim situacijama i slobodan pregovarati o posudbama svojih igrača bez potrebne autorizacije drugog kluba".

Nijedan igrač koji je bio dio Chelseajevih prekršajnih radnji nije imenovan. Međutim, poznato je da je klub 2017. godine objavio transfer 16-godišnjeg Billyja Gilmoura iz Rangersa samo mjesec dana nakon što je napunio 16 godina. Telegraph vjeruje da je taj transfer jedan od onih zbog kojih je Chelsea kažnjen. Mladić je u međuvremenu debitirao ove sezone pod trenerom Frankom Lampardom.

Najsporniji su "igrač 6" i njegov brat "igrač 26"

Među mnogim slučajevima neimenovanih igrača koji su u Chelsea dovedeni neregistrirani, a potom predstavljali klupsku akademiju, slučaj tzv. "igrača 6" pokazao se najgorim u kontekstu kršenja pravila.

Neimenovani mladić prvi put je u Chelsea došao s 13 godina, u rujnu 2013. godine. Klub ga je registrirao kao igrača na probi od šest tjedana i takvog ga držao tri sezone, od 2013. do 2015. godine. U tom periodu on je odigrao 75 utakmica u premierligaškom rangu u kojem se natječu akademije, iako nikad nije bio registriran u Engleskom nogometnom savezu (FA).

Njegov brat koji je u dokumentima zaveden pod "igrač 25" bio je čak i mlađi od 10 godina kad je stigao u Englesku. Chelsea se brani činjenicom da je dobio neovisan pravni savjet da zbog upitnog godišta igrača uopće ne prijavi. Kasnije se to ispostavilo vrlo upitnim savjetom, a Bluesi su u konačnici kažnjeni.

Chelsea se bez obzira na sve planira žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lausannei te do daljnjega ne želi komentirati nastalu situaciju.
Tags:
Datum: Subota, 02.11.2019.
Broj pregleda: 454
Kategorija: Sport & Fun Sport
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping