BH Clubbing
Samo košarka mu je davala smisao životu. Pet godina poslije dotaknuo je novo dno
Datum: Četvrtak, 23.01.2020. // Broj pregleda: 366 // Kategorija: Sport & Fun Sport // Autor: Foto:google.ba //
JOŠ DOK je igrao, znalo se da mu nije dobro. Ali nije se to vidjelo na parketu. Košarka kao da mu je bila bijeg iz stvarnosti u kojoj je znao pokazivati svoju drugu stranu. I treću, četvrtu... Na parketu je djelovao kao da mu je dobro, ali stvari koje je radio izvan parketa obilježile su njegov život i u konačnici mu prerano okončale NBA karijeru.

Pretučen na cesti, završio u lisicama

Delonte West ovog je tjedna dotaknuo novo dno. Internetom su počele kružiti dvije snimke. Na jednoj se vidi kako ga netko nasred ceste udara rukama i nogama, a na drugoj sjedi na pločniku, bez majice, s lisicama na rukama vezanima iza leđa. Djelovao je rastrojeno i uz vikanje i psovanje objašnjavao kako je taj tip na njega potegnuo pištolj, iako to nitko nije mogao potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaški svijet ponovno je počeo brujiti o igraču koji je posljednji put u NBA ligi igrao 2012. kao 28-godišnjak, a posljednju košarkašku utakmicu odigrao je tri godine poslije.

Kako je čovjek koji je u osam NBA sezona postizao skoro 10 koševa u prosjeku i zaradio više od 16 milijuna dolara u tako kratkom vremenu došao u situaciju u kakvoj smo ga vidjeli na snimkama?

Bipolarni poremećaj znao mu je i pomagati na parketu

West je bio izbor prve runde drafta 2004. godine, a najviše ga se pamti po dvije i pol sezone u Cleveland Cavaliersima, u kojima je ganjao naslov prvaka, rame uz rame s LeBronom Jamesom, kao jedan od njegovih najpouzdanijih suboraca. Te 2008. godine, kad je trejdom iz ondašnjih Seattle SuperSonicsa završio u Cavsima, dijagnosticiran mu je bipolarni poremećaj, mentalna bolest koja osobu baca u periode depresije i euforije.

"Uvijek je bio drukčiji. Kad bi drugi igrači ostali bez gasa, on bi i dalje jurio kao da je na dizelu", slikovito je svojedobno rekao Rick Carlisle, trener Dallas Mavericksa i posljednji čovjek koji ga je vodio u NBA ligi.

Možda je baš zahvaljujući maničnim fazama bipolarnog poremećaja, koje obilježavaju razdoblja visoke energije bez potrebe za spavanjem, mogao tako jurcati dok bi drugi gubili dah. Na terenu je često pokazivao tu stranu, možda zato što mu je košarka davala osjećaj svrhe i strukture u životu koji je bio sve samo ne strukturiran.

Probleme su mu stvarale situacije izvan terena. Prije početka sezone policija ga je zaustavila jer je prebrzo vozio motocikl s prikolicom te kod njega pronašla tri napunjena pištolja. Nešto kasnije krenule su priče, koje su i danas urbani mit, da je spavao s majkom LeBrona Jamesa te da je baš to razlog zašto je Kralj 2010. napustio Cleveland i "odnio svoje talente" u Miami.
Tags:
Datum: Četvrtak, 23.01.2020.
Broj pregleda: 366
Kategorija: Sport & Fun Sport
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping