BH Clubbing
Osjećate li bol zbog upaljenog živca?
Datum: Utorak, 28.01.2020. // Broj pregleda: 224 // Kategorija: Lifestyle // Autor: Foto:google.ba //
BOL JE ponekad neizbježna i svakako je neželjeni dio naše biologije. Posebno je nepoželjna tzv. neuropatska bol koja ponekad dolazi u obliku naglog gorućeg uboda, često usred noći. U drugim slučajevima, bol može biti popraćena kroničnim trnjenjem, bockanjem, žmarcima ili peckanjem, koje jednostavno ne prolazi.

Da bismo bolje razumjeli neuropatsku bol, moramo porazgovarati o glavnoj svrsi boli općenito. Bol služi kao svojevrsni alarmni sustav za ljudsko tijelo. Kad se naša ruka nalazi u opasnoj blizini plamena, naši živci šalju mozgu signal boli: "Ova osoba će se uskoro opeći!" U odgovoru, naš mozak aktivira refleks trzaja, prije nego što smo se uspjeli opeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Oštećenja živaca može dovesti do oštećenja našeg alarmnog sustava za bol. Oštećeni živci mogu dovesti do desenzitizacije dijelova tijela - bez signala za bol, kada je isti potreban. I još više uznemirujuće - do preosjetljivosti. Oštećeni živci mogu stvoriti "lažnu uzbunu" i prouzročiti osjećaj istinske boli, a bez postojanja potrebe i vanjskog uzroka iste.U mnogim slučajevima neuropatske boli, potpuno uobičajeni položaji i pokreti tijela (poput stajanja ili hodanja) postaju bolni. Pojedini pacijenti mogu početi osjećati bol zbog nježnog dodira vlastite odjeće ili posteljine, što im je donedavno pružalo veliku udobnost i toplinu za vrijeme spavanja. Prepuštena slučaju, oštećenja neuralnih struktura mogu se s vremenom pogoršati i "zaključati" nas u stanju permanentne boli. Srećom, postoje načini za kontrolu, pa čak i njihovo liječenje.

Živci su metabolički aktivna tkiva s vlastitim vaskularnim sustavom (vasa nervorum), kroz koji dostižu hranjive tvari, a koje su ključne za njihovo zdravlje. Takve tvari su vitamini B skupine, čiji nedostatak dovodi do neuropatije, degeneracije, oštećenja osjetila, poteškoća u obnovi živčanih putova. Prema statistikama, oko 32% ljudi koji imaju nedostatak vitamina B razviju generalizirano oštećenje perifernih živaca. A suprotno tome, njihov unos može pridonijeti kontroli bolova, regeneraciji živčanog sustava, normalizaciji refleksa i osjetljivosti. Nije slučajno što ih nazivaju "neurotropnima".

Drugi element od značaja za stanje živčanog tkiva je uridin monofosfat. On sudjeluje u stvaranju RNA i niza neuronskih struktura poput dendrita (neuronski izrastaji) i mijelinske ovojnice. Uzimanje uridin monofosfata ubrzava „popravak“ oštećenih živaca i može suzbiti signal boli.

Kombinacija uridin monofosfata i B-vitamina optimalno je dozirana u Mieloguard-u, inovativnom lijeku za suzbijanje neuropatske boli oporavkom oštećenih perifernih živaca. Ako osjećate "bol zbog živca", porazgovarajte s liječnikom o mogućnosti uzimanja Mieloguard-a u kombinaciji s drugim učinkovitim mjerama, kao što su kontrola tjelesne težine i fizioterapija.

Tags:
Datum: Utorak, 28.01.2020.
Broj pregleda: 224
Kategorija: Lifestyle
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Omiljeni spot iz osamdesetih dostigao milijardu pregleda na YouTubeu
Čilić nakon više od dva sata borbe velikim preokretom pobijedio 137. na svijetu
Boban zbog Rebića mijenja dogovor s Nijemcima koji je sklopljen
Nakon što su je Srbi optužili da laže, Severina objavila novu fotku na profilu
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Slavni pjevač progovorio o ženi manekenki: Seksamo se po cijeli dan (416)
Hrvatska Kim Kardashian progovorila o komplikacijama: "Rodila sam ranije" (357)
Tvrdi da su je izbacili s Tindera jer je prelijepa: "Ne vjeruju da sam stvarna" (350)
Ella Dvornik u 34. tjednu trudnoće pozirala u gaćicama (262)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Čilić nakon više od dva sata borbe velikim preokretom pobijedio 137. na svijetu
Boban zbog Rebića mijenja dogovor s Nijemcima koji je sklopljen
Nakon što su je Srbi optužili da laže, Severina objavila novu fotku na profilu
Harry i Meghan snimaju serijal s Oprom Winfrey
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping