BH Clubbing
Hoćemo li uopće moći otputovati igdje ovog ljeta?
Datum: Ponedjeljak, 30.03.2020. // Broj pregleda: 913 // Kategorija: Lifestyle // Autor: Foto:google.ba //
PROLJETNI odmori su otkazani, ali hoće li biti sigurno putovati u lipnju ili srpnju? Je li sada pravo vrijeme da počnete planirati svoje ljetno putovanje? Zbog pandemije koja je pogodila cijeli planet, nitko ne može s potpunom sigurnošću odgovoriti na ovo pitanje.

Međunarodne se granice zatvaraju, aviokompanije prizemljile su tisuće letova i zdravstveni službenici mole ljude širom svijeta da ostanu kod kuće kako bi usporili širenje COVID-19. Putovanje u bilo kojem pravcu, osim u lokalnu trgovinu, može imati određene posljedice.

Budućnost putovanja

Kanađanka Teresa Banner trebala je s obitelji sredinom svibnja putovati u Europu. Za CNN je istaknula da je to putovanje planirala bar 50 sati. Do prije tjedan dana mislila je da je sve u redu i da će otputovati. Onda se dogodila masovna karantena. U posljednjih nekoliko dana situacija se opet malo stabilizirala i Teresa opet misli da će možda moći otputovati.

Da je to potpuno konfuzna situacija mogu vam reći i Olimpijci. Tjednima su ih držali u neizvjesnosti, a tek su prije nekoliko dana objavili da se igre pomiču za 2021. godinu.

Najsretnije mjesto na planetu, Disneyland, zatvorio je sve svoje parkove, za početak do kraja ožujka. Organizacija je automatski otkazala i refundirala sve rezervacije do tada. Što se tiče travnja i svih mjeseci nakon toga, na Disneyjevoj stranici stoji da su u stalnom kontaktu sa zdravstvenim stručnjacima i da će pravovremeno donositi sve buduće odluke.

Iako američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti na stranici ima kartu koja pokazuje razinu rizika za putovanje u određenu državu, ne postoji točna informacija kada će putovanje postati sigurno.

"Države mogu biti u različitim fazama pandemije, kao što i određeni dijelovi iste zemlje mogu biti u različitoj fazi pandemije", ističe CDC.

Hoće li restrikcije uskoro nestati?

Kako se granice između Kanade i SAD-a zatvaraju za sav nepotreban promet, premijer Kanade Justin Trudeau rekao je da će se restrikcije putovanja i druge mjere koje se trebaju usporiti pandemiju nastaviti nekoliko tjedana i mjeseci.

Trudeau i njegova obitelj nalaze se u samoizolaciji jer je test pokazao da je njegova žena pozitivna na COVID-19. Mnogi javni zdravstveni istraživači sugeriraju da će restrikcije putovanja trajati više od nekoliko mjeseci. Epidemiologinja Maciej Boni slaže se s istraživačima i smatra da će restrikcije potrajati dvanaest mjeseci, ako ne i više. Putovanja će se morati otkazati. Društvene interakcije izgledat će drugačije.

"Odluka možete li sigurno napustiti kuću, a kamoli zemlju, doći će kada uspijemo stati na put prenošenju COVID-19. U procesu samostalnog kreiranja matematičkih modela, kojima pokušavamo donositeljima zakona, vlastima i zdravstvenim radnicima predstaviti što se točno događa", istaknula je Boni.

Što manje budemo posjećivali plažu i više budemo pratili savjete da redovito peremo ruke, kašljemo i kišemo u lakat te prakticiramo društveno distanciranje, matematički modeli bit će bolje definirani.

Istražite sada, putujte kasnije

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sada je najvažnije da pratimo pravila i da se izoliramo. Planiranje putovanja koje ćete možda morati otkazati i ne igra neku ulogu. Istražujte mjesta, imate vremena donijeti pravu odluku i isplanirati put za vrijeme kada putovanje bude potpuno moguće.
Tags:
Datum: Ponedjeljak, 30.03.2020.
Broj pregleda: 913
Kategorija: Lifestyle
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2022. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping