BH Clubbing
VIDEO Ovaj europski grad proglašen je najpodcjenjenijom destinacijom na svijetu
Datum: Ponedjeljak, 29.05.2023. // Broj pregleda: 247 // Kategorija: Lifestyle // Autor: index.hr //
NEW YORK, Pariz i Tokio vjerojatno su na vašem popisu gradova koje morate posjetiti, ali postoji mnogo gradova koji nisu toliko popularni, a vrijedi ih obići.

Podcijenjeni gradovi imaju svoje prednosti. Često mogu biti manje gužve, pristupačniji su i jednako zanimljivi. Turistička novinarka Sharael Kolberg odlučila je provesti istraživanje i otkriti koji je najpodcjenjeniji grad, a odgovor na to pitanje dobila je od 175 putoholičara koji su se većinski složili da je to Bologna u Italiji.

"Bologna je vrlo perspektivna i spremna je postati novi vrući talijanski grad koji treba posjetiti", kaže Tom Marchant, osnivač luksuzne putničke tvrtke Black Tomato. "A kao dom bolonjez tjestenine, to je meka za gurmane."

Bologna ima mnogo nadimaka - La Rossa ("Crvena", zbog svojih krovova od crvenog crijepa), La Dotta ("Učena", zbog drevnog Sveučilišta u Bologni) i najpoznatiji, La Grassa ("Debela", zbog bogate ponude gastronomije).

 

Evo tri glavna razloga zašto staviti Bolognu na svoj popis putovanja ove godine.

Hrana je vrhunska
″Bologna vrlo vjerojatno ima najbolju gastronomsku ponudu u cijeloj Italiji", kaže Jeff Miller, travel bloger na Our Passion for Travel. Ljubitelji hrane mogu istražiti gradske tržnice na otvorenom i skrivene pastificije (trgovine tjesteninom) te posjetiti restorane koji poslužuju omiljene tjestenine, kao što su tjestenina bolognese i tortellini.

Također, možete provesti dan u FICO Eataly Worldu, poznatom i kao Disneyjev svijet hrane, bolonjskom tematskom parku od 20 hektara koji je u potpunosti posvećen talijanskoj kuhinji.

Ili krenite na jednodnevni izlet u regiju Emilia-Romagna, gdje je rođena talijanska gastronomija. "Bologna ima odličan pristup Modeni i Parmi, s poznatim proizvodima poput pršuta iz Modene i Parmigiana-Reggiana, nazvanih po njima", kaže David Hawkraven, vlasnik Designed Travela. Hawkraven često šalje putnike na lokalne farme, gdje mogu kušati modenski pršut ili naučiti o delikatnom procesu iza autentičnog balzamičnog octa.

Arhitektura i povijest pariraju drugim talijanskim gradovima
Bologna je prepoznata kao mjesto svjetske baštine UNESCO-a zbog svojih 62 km trijemova i šetnica. Tu se također nalaze 24 srednjovjekovne kamene kule, uključujući najpoznatiju znamenitost Bologne, Dvije kule.

Putopisac Ann-Marie Cahill kaže da je penjanje na kulu Asinelli, jednu od dvije kule otvorene za javnost, upravo mjesto gdje bi ljubitelji povijesti trebali početi. Također predlaže posjet nedovršenoj bazilici San Petronio i obilazak rimskih ruševina koje se nalaze ispod knjižnice u Bologni (možete ih također pogledati kroz staklene podove knjižnice).

Prikladnost i dostupnost
Prema Marchantu, Bolognu možete potpuno obići pješke, što će vam uštedjeti troškove najma automobila. Ako se želite voziti javnim prijevozom, postoji gradski autobus s kartama već od 1.30 €. Marchant kaže da su mještani ljubazni i da je grad općenito siguran, što ga čini ugodnim mjestom za odmor. A prosječna hotelska soba košta ispod 200 eura po noćenju tijekom osam mjeseci u godini. Smještena u sjevernoj Italiji, pogodno je za putovanje do drugih talijanskih gradova.
Tags: Bologna Italy
Datum: Ponedjeljak, 29.05.2023.
Broj pregleda: 247
Kategorija: Lifestyle
Autor: index.hr
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
VIDEO Victoria Beckham o početku veze s Davidom: Išla sam na svaku utakmicu, uhodila sam ga
Za ovo Picassovo remek-djelo na aukciji se očekuje cijena od 120 milijuna dolara
VIDEO Ovo je jedan od najopasnijih i najplaćenijih poslova na svijetu
VIDEO MrBeast poznat je po svojim izazovima, ovi ljudi su osvojili najveće nagrade u njima
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
VIDEO Ne, ovo nisu Del Boy i Rodney iz Mućki (172)
VIDEO Predivna kći Kobea Bryanta u Milanu nosila svoju prvu modnu reviju (151)
VIDEO Avionska kompanija nudila putnicima 4000 dolara da izađu iz prekrcanog aviona (125)
VIDEO Ovo je sin Diega Simeonea u VIP loži na madridskom derbiju. Pogledajte što radi (124)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Za ovo Picassovo remek-djelo na aukciji se očekuje cijena od 120 milijuna dolara
VIDEO Predivna kći Kobea Bryanta u Milanu nosila svoju prvu modnu reviju
VIDEO Ne, ovo nisu Del Boy i Rodney iz Mućki
VIDEO Ovo je sin Diega Simeonea u VIP loži na madridskom derbiju. Pogledajte što radi
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2023. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping