BH Clubbing
Televizori sa savitljivim ekranima stižu za 3 godine
Datum: Ponedjeljak, 14.07.2014. // Broj pregleda: 2386 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: //
LG je predstavo ovog tjedna svoj savitljivi ekran od 18 inča koji se može “spakirati” u malenu rolu promjera 3 centimetra. Prodaja televizora sa ovim ekranom najavljena je za 2017. godinu.LG je 9. srpnja predstavio svoj novi ekran, toliko fleksibilan da se može saviti u rolu, a čija je rezolucija 1200x810 piksela.
To je samo još jedan uspješan potez na putu koji bi trebao voditi do manjih, prenosivih uređaja sa većim ekranom koji bi po potrebi mogao da se razvije i zamjeni televizor, prenosi Daily telegraf.

Predstavnici kompanije LG tvrde da će prvi savitljivi televizori sa ekranom od 60 inča i Ultra HD kvalitetom slike biti u prodaji već 2017. godine. Takvi televizori mogli bi da se saviju u manje role, lakše prenosive ili jednostavne za odlaganje ukoliko se ne koriste. Tajna ovog savitljivog ekrana je u visoko molekularnom sloju materijala na bazi polimida, koji umjesto plastike čini poleđinu ekrana.

Slične savitljive ekrane kompanija Sony predstavila je još 2006. godine, dok je dve godine kasnije nemački Institut Max Planck predstavio usavršeniju verziju ekrana primjenjiviju na televizorima i laptopima.

Samsung također radi na ovoj ideji, pa je tako prošle godine u Las Vegasu na Sajmu potrošačke elektronike predstavio savitljivi smartphon. I LG i Samsung su ranije predstavili smartphone sa zakrivljenim displejima, koji bi trebalo da predstavljaju prijelaznu fazu ka savitljivim modelima.LG je 9. srpnja predstavio svoj novi ekran, toliko fleksibilan da se može saviti u rolu, a čija je rezolucija 1200x810 piksela.
To je samo još jedan uspješan potez na putu koji bi trebao voditi do manjih, prenosivih uređaja sa većim ekranom koji bi po potrebi mogao da se razvije i zamjeni televizor, prenosi Daily telegraf.

Predstavnici kompanije LG tvrde da će prvi savitljivi televizori sa ekranom od 60 inča i Ultra HD kvalitetom slike biti u prodaji već 2017. godine. Takvi televizori mogli bi da se saviju u manje role, lakše prenosive ili jednostavne za odlaganje ukoliko se ne koriste. Tajna ovog savitljivog ekrana je u visoko molekularnom sloju materijala na bazi polimida, koji umjesto plastike čini poleđinu ekrana.Slične savitljive ekrane kompanija Sony predstavila je još 2006. godine, dok je dve godine kasnije nemački Institut Max Planck predstavio usavršeniju verziju ekrana primjenjiviju na televizorima i laptopima.

Samsung također radi na ovoj ideji, pa je tako prošle godine u Las Vegasu na Sajmu potrošačke elektronike predstavio savitljivi smartphon. I LG i Samsung su ranije predstavili smartphone sa zakrivljenim displejima, koji bi trebalo da predstavljaju prijelaznu fazu ka savitljivim modelima.
Datum: Ponedjeljak, 14.07.2014.
Broj pregleda: 2386
Kategorija: Zanimljivosti
Autor:
IZVOR: hercegovina.info

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Udruga Moba implementirala projekta Moba Live Music Stage 2023
Fantastičnim vikendom završeno drugo izdanje Moba Street Food Festivala
Udruga Moba uspješno realizirala projekt: Promocija tehničke kulture među djecom i mladima
Gradonačelnica Pariza: Nismo spremni za 15 milijuna ljudi na Olimpijskim igrama
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Jedan od najboljih tenisača svijeta poklanja luksuzne limuzine jer ih ne može voziti
Bosanci pričali što bi da im je susjed - heteroseksualac: "Udavio ga ko mačku"
Povećala toliko stražnjicu da sada ne može ni sjediti
Ekipa s Twittera se prisjetila kako je bilo odrastati u Hrvatskoj
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  Impressum
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2024. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping