BH Clubbing
Mostarac spavao s 500 žena, pa otvara sebi muzej
Datum: Petak, 26.04.2013. // Broj pregleda: 2021 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: Andolij //


SAFET BEGOVIĆ u svoje 72 godine postao je najfotografiraniji Mostarac, s čime će se svi u Mostaru složiti. O njemu su pisali brojni domaći i svjetski mediji, a većina turista koja posjeti grad na Neretvi fotografira se sa Safetom u njegovoj živopisnoj radnji.

Svoje bogato životno iskustvo Safet je odlučio ovjekovječiti na sasvim neuobičajen način - otvorit će muzej samom sebi. "Meni ne treba novac. Ne čeznem za novcem. Ne interesira me. Tek, eto, da se ima za skroman život. Imam svoj način života i svoje stavove. Radim ono što sam želio još kao dijete – biti kraj Starog mosta i u Starom Gradu", kazala je legenda mostarskog turizma u razgovoru za agenciju Anadolija.

Već 35 godina Safet stražari kraj Starog mosta u svom malom dućanu čija autentičnost i originalnost plijeni pažnju turista. Njegova radnja obiluje starinama i nimalo se ne razlikuje od one koju je vodio prije rata. "Moram vam priznati da je bolje išlo prije rata. Iako je svjetski turizam kakav danas poznajemo bio tada tek u povojima, Mostaru je zaista dobro išlo. Nisu me obilazili tadašnji političari iz Saveza komunista kao što me poslije rata obilaze ovi svjetski, oni nisu imali taj odnos s narodom. Došli bi u grad i sastajali se na nekim sastancima, u zgradama, daleko od naroda, nisu baš šetali gradom i družili se s ljudima", priča Begović koji je jedan od samo trojice Mostaraca s diplomom za rad u bakru.

Inače, Safet Begović poznat je i po tome što je do braka, kako kaže, imao više od 500 žena. Govoreći o tome što je privlačilo žene, dodaje da je to vjerojatno emotivnost, individualnost i orijentalnost koju posjeduje.

"Kao mlad, radio sam kao učitelj u Konjicu, ali nisam mogao bez Starog mosta, prvom prilikom sam ostavio taj sigurni posao i otvorio radnju u Starom Gradu. Kasnije sam upoznao jednu Njemicu. Bila je toliko lijepa da sam joj prišao i rekao da je najljepša turistkinja koja je ikad došla u Mostar. Studirala je na Cambridgeu u Velikoj Britaniji i s grupom britanskih studenata došla u Mostar. Kad sam joj prišao i to joj rekao, znao sam da sam je osvojio. Uskoro sam je oženio. Bila je 16 godina mlađa od mene, ali je bila oduševljena Mostarom i Starim Gradom. Obukao sam je u narodnu nošnju i radila je sa mnom. Bila je zaista divna i bio sam zaljubljen u nju", prisjeća se ovaj Mostarac i dodaje da je suprugu uoči samog početka rata u BiH poslao u Njemačku.

Skoro polovicu stoljeća uz Stari most želi ovjekovječiti. "Pripremam knjigu, dokumentarni film i svjetsku izložbu kako bih zaokružio godine koje sam ovdje proveo. Ovu radnju ću pretvoriti u moj muzej, "Muzej Safeta Begovića" koji će biti najmanji muzej na svijetu i u tome namjeravam oboriti rekord", zaključio je Safet.
Datum: Petak, 26.04.2013.
Broj pregleda: 2021
Kategorija: Zanimljivosti
Autor: Andolij
IZVOR: Anadolija, index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Poznata pjevačica ima koronavirus: "Nisam bila u kontaktu sa zaraženima" (414)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping