BH Clubbing
Nauka o kafenisanju
Datum: Ponedjeljak, 31.10.2011. // Broj pregleda: 2599 // Kategorija: Showbiz // Autor: M.B. //


Prvo se napravi veliki krug ispred IN mjesta. Glavni princip je vidjeti i biti viđen. Odjeća i make-up trebaju biti kao da ste izašli u kasnovečernje tulumarenje. Jer nikada ne znate tko može naići - od bivšeg s novom curom do lokalnih dušobrižnika - čija je glavna aktivnost ogovaranje vašeg stylinga.

Vremenske prilike ne smiju predstavljati prepreku. Ako je kiša, morat ćete se ugurati u kafić. Uostalom, sve za generacijsko nastavljanje “kafenisanja”. Sunce nas uvijek može izmamiti na sjedenje vani, uz mogućnost stavljanja sunčanih naočala radi prikrivanja podočnjaka, izdajica događaja od prethodne večeri.

O tome se šuti, osim ako vam je cilj dospjeti na prvo mjesto gradskih priča. Lijepo vrijeme omogućuje “kafenisanje”, a ljudi su po kafićima k’o cvijeće u proljeće.

Nitko vam ne brani flertovati s konobarom jer to ima višestruke funkcije - vjerojatno vas neće pokrasti zbog toga, možda vas i počasti, sve na kraju može dovesti do: friendship (uključujući virtualni, pogotovo FB, imam FB, dakle postojim - Decartova izreka za 21.st.), relationship u stvarnom životu.

Nemojte da vam bude “bad” samačko “kafenisanje”. Jer niste jadnica nego emancipirana, neovisna cura. Iz inata im tada zauzmite najširi stol, pogotovo ako vas gledaju kao jadnicu koja nije imala s kim na kavu.

Kada dođete u drugi grad, odmah se raspitajte o IN mjestima i danima najveće gužve zbog “kafenisanja”. Ja sam u petak večer bila na jednom koncertu, a ujutro na zagrebačkoj subotnjoj špici. Izabrala sam cool mjesto, ipak sam Hercegovka u ZG, k’o riba u moru se snalazim.

Na kavama se ne priča o globalnom zatopljenju nego laganije teme poput njegova žena ima mlađeg ljubavnika, čiji tata je 90-ih stekao status poštenog bogataša, a sestra mu je ružna k’o lopov, majke mi ne znam kako se udala, vjerojatno zbog trudnoće. Ako ćemo mostarskim rječnikom: majke mi, đe si bolan (samo ih uklopite u prethodnu rečenicu).

“Kafenisanje” je i inspiracija za pričanje viceva: Sjeda Mostarac s curom na kavu, dolazi konobar i pita što će popiti. Cura: Ja ću kolu. Mostarac: De, majke ti, ne fantaziraj, daj dvije kave.

Ako vas mama nazove i po tko zna koji put kaže: Zar si opet na kavi, uvijek možete reći da imate pauzu od predavanja/posla. (Ja ne lažem nego sam preoblikujem istinu.)


Ljudi, recesija je i “kafenisanje” oduzima vrijeme. Hoćemo li smanjiti “kafenisanje”?
Datum: Ponedjeljak, 31.10.2011.
Broj pregleda: 2599
Kategorija: Showbiz
Autor: M.B.
IZVOR: pogled.ba

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2023. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping