BH Clubbing
Savjet koji će promijeniti život svima koji pokušavaju smršaviti (a nema veze sa hranom i vježbanjem)
Datum: Utorak, 09.06.2015. // Broj pregleda: 2663 // Kategorija: Lifestyle // Autor: //
Jamie Mendel, američka blogerka koja je već dugo piše o svom putu od buce do dame sa idealnom težinom, kaže da je godinama skidala kilograme i ponovo ih vraćala - sve dok nije došla do spoznaje koja joj je promijenila život. A nema veze ni sa kalorijama i ni sa vježbanjem!Kada razmislim o svom gubljenju kilaže, shvatim da postoji jedna bitna lekcija koju sam naučila kasnije a voljela bih da sam je znala od početka. Nema veze sa količinom hrane koju unosite, niti sa time na koji način vježbate pa čak ni sa time koliko šećera unosite. Najbitnija lekcija, koja me je ujedno i najviše iznenadila, jeste da dovedem do maksimuma količinu zadovoljstva koju imam u životu - kaže blogerka, koja je smršala 20 kilograma.

Ona je svjesna toga da taj savjet zvuči besmisleno i totalno nepovezano sa mršavljenjem, ali objašnava da je i te kako povezan.

- Kada kupite prvu knjigu sa dijetama, fokus pažnje u vašem životu se potpuno menja. Umjesto da se fokusirate na onog slatkog tipa u kancelariji, vi razmišljate o količini kalorija. To dovodi do dva fundamentalna problema - ističe ona.

Prvi problem jeste činjenica da ste toliko fukusirani na dijetu, da uopšte ne razmišljate o drugim, bitnijim stvarima u kojima biste možda više uživali nego u hrani. Zato počinjete da se osjećate bezveze i uskoro ćete imati osjećaj kao da uopšte ne "živite".

Drugi problem nastaje jer vas dijeta dovodi u stanje uma u kom se stalno osjećate kao da vam nešto fali. Konstantno sebi govorite kako ne možete da imate nešto što baš želite, i to se na kraju reflektije na vaš cijeli život. Počećete da se osjećate nezadovoljno i mislićete kako vam je oduzeto zadovoljstvo u vidu hrane. Kada vam hrana postane glavni izvor zadovoljstva, ješćete je više.

Zato se mnogi ljudi, ističe Džejmi, suočavaju sa jo-jo efektom. Kako biste razbili ovaj začarani krug, neophodno je da u svoj život unesete što više stvari u kojima zaista uživate, a da nemaju veze sa hranom. Što se srećnije osnećate na svakodnevnom nivou, to ćete manju potrebu osnećati da se okrećete hrani ne bi li imali taj dobar osećaj.

- Kada sam ja krenula ovim putem, morala sam iznova da otkrijem u čemu to zaista uživam. Kada to shvatite, hrana će postati samo još jedna zabavna stvar, a ne glavni izvor uživanja - kaže blogerka.

Evo kako možete da unesete više uživanja u svoj život:

1. U čemu ste uživali kada ste bili dijete?

Da li ste voljeli da budete napolju? Možda ste voleli da crtate i slikate? Ili ste se igrali sa maminom šminkom? Kada se sjetite ovih vremena, lako ćete ponovo otkriti šta je to što vas čini srećnima. Razmislite o tome šta ste voljeli da radite kao dijete, pa smislite kako to možete danas da uključite u svoj život.

2. Zapitajte se: "Šta mogu da uradim da ovaj trenutak učinim boljim?"

Šta god da radite, potrudite se da u tome što više uživate. Ako sklapate veš, pustite neku dobru muziku. Ako idete na posao, odslušajte neku dobru jutarnju emisiju. Čak i kada jedete, neka to bude čin za uživanje - iznesite lijepe tanjire, upalite svijeće i zaista uživajte u hrani.

3. Dodajte malo zabave u svakodnevne aktivnosti

Napravite svoj kalendar, i svakog dana zacrtajte nešto zabavno. To može da bude bilo šta - piće sa drugaricama, šetnja parkom, razgledanje butika poslije posla, pauza za ručak u nekom novom restoranu, odlazak frizeru... Šta god vam prija!

- Znate šta? Što sam se više zabavljala na svakodnevnom nivou, to sam više skidala kilažu - zaključuje Jamie.
Datum: Utorak, 09.06.2015.
Broj pregleda: 2663
Kategorija: Lifestyle
Autor:
IZVOR: 6yka.com

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Shrvana Tina Walme: Zbog korone ne radim, a sad i ovo. Ljutnja, tuga, strah...
Gramatičko pitanje zadalo probleme i lovcu i natjecatelju Potjere, biste li vi znali?
Legendarni vratar zaražen je koronavirusom i bori se za život
Dosadno vam je u karanteni? Iskusni gejmeri sada mogu zaraditi
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Pornozvijezda otkrila kako joj izgleda prosječan dan na poslu (1279)
Žanamari pozirala u grudnjaku ispred frižidera: Treba mi još jedan hladnjak (318)
Gramatičko pitanje zadalo probleme i lovcu i natjecatelju Potjere, biste li vi znali? (285)
"Koji sretnik": Rozga pokazala s kim provodi vrijeme u karanteni (262)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Žene presudile: Komadi odjeće u kojima su frajeri najzgodniji
Ove loše navike vam mogu skratiti život za 10 godina
Neugodan miris znoja nije bezazlena stvar! Može biti znak bolesti
Gabrijeli iz Života na vagi propalo šminkanje pa sada čisti
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping