BH Clubbing
'PEŠES' za Mostar Summer Fest: Terraneo shvaćamo kao tek malo veći koncert u nizu koji je dobar za biografiju benda
Datum: Ponedjeljak, 19.08.2013. // Broj pregleda: 2481 // Kategorija: Showbiz // Autor: Milenko Margeta //
PEŠES za Mostar Summer Fest: Terraneo shvaćamo kao tek malo veći koncert u nizu koji je dobar za biografiju bendaBend Pešes nastao je 2008. godine u Širokom Brijegu na ALU, a osnovali su ga tadašnji studenti Joško Klarić i Mateja Galić. Mlad bend u usponu grabi svaku priliku svoj zvuk live servirati novim slušateljima, time je i intervju prilika za prezentirati se i pozvati publiku na skori nastup na Mostar Summer Fest-u.

Nekad vas je bilo pe, nekad šes, a Pešes je trenutno vas šes: Joško Klarić – vokal, Petra Klarić – vokal, Ante Zovko – gitara, Matej Mikulić – gitara, Marko Karačić – bas i Nikola Kovačić – bubnjevi.


ANTE: Mateja je otišla početkom 2011. zbog obaveza. Dosta smo se vrtili ukrug dok se nismo definirali kao autorski bend. Sad sve dobro funkcionira.

Blues koji je bend svirao u svojim početcima zamijenio je grunge – kako i zašto?

ANTE: U početku su se najviše svirale blues obrade jer je tadašnja postava to najviše voljela. Ali, kako je vrijeme prolazilo i kako su dolazili novi članovi nastala je želja za autorskim radom. Ono što smo napravili neki su nazvali grunge, a po meni je to nekakav grunge-pop-rock-techno-Claude Van Damme...

Obrađujete Laufer, RHCP, Bijelo dugme, Bad Company... jesu li to uzori?

ANTE: Obrađujemo sve i svašta, nismo ograničeni žanrom u izboru obrada, jednostavno odaberemo pjesmu koja nam se sviđa, malo je obradimo i eto ga. Svirke su posjećene, žene vrište, gazde trljaju ruke (za razliku od nas) i to je to... (smijeh)

Pobijedili ste na natječaju Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj za bendove koji će nastupiti na koncertu Ritam Europe 2 te ste svirali s renomiranim imenima – Rundek Cargo Trio, Kawasaki 3P i talijanski bend Figli di Madre Ignota. Dojam?

ANTE: To je bio naš prvi veliki koncert. Svirka je bila odlična, dojmovi su super i o nastupu na Bundeku možemo reći sve najbolje. Bili smo fascinirani backstageom u kojem smo pili viski i jeli pršut s jagodama i uopće nije loše kao što ovako na papiru izgleda. (smijeh)

Tom je uspjehu pridodana i pobjeda na ovogodišnjem WHF-u, kao i nastup na velikom festivalu – Terraneo 7. kolovoza. Kako jedan još neafirmiran bend dospijeva do Terranea?

JOŠKO: Prijavili smo se i ljudi iz Terranea su nas pozvali. To je sve. Terraneo je sigurno velika stepenica za rad benda. No, pripremamo se za sve koncerte jednako, tako da Terraneo shvaćamo kao tek malo veći koncert u nizu koji je dobar za biografiju benda te velika prilika za promociju naše glazbe široj publici.

EXIT je sljedeći?

JOŠKO: I ove smo se godine – bez velikih očekivanja – prijavili na EXIT, i nismo prošli. Zadovoljni smo rasporedom ovo ljeto, tako da smo već zaboravili na to.

Kako bend funkcionira na liniji Široki Brijeg – Brela?

JOŠKO: Nije teško, ako se dovoljno želi. Nije to neka velika relacije, pogotovo sad...

A onda se na priču nadovezao odličan vic o Mostarcima, standardni širokobriješki fol.
Vic, a i najavu albuma prvijenca te priču o Mercedesu u njihovom prvom spotu 'Do kraja' kao i otkud crpe inspiraciju za glazbu čitajte na www.mostarsummerfest.com


Razgovarao: Milenko Margeta

Datum: Ponedjeljak, 19.08.2013.
Broj pregleda: 2481
Kategorija: Showbiz
Autor: Milenko Margeta
IZVOR: BHClubbing.com

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2023. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping