BH Clubbing
Ovo su naljepše plaže Jadrana! 65 dragulja od sjevera do juga
Datum: Četvrtak, 29.06.2017. // Broj pregleda: 2740 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: //
Istra i Primorje
 1. Klančac, Brseč - Mjesto kraj Opatije, uz izuzetnu skrivenu šljunčanu uvalu je i dvorac na litici od 157 metara.
  klancac | Autor: Goran Kovacic/PIXSELLfoto: Goran Kovacic/PIXSELL
 2. Bok, Susak - Još jedna pješčana na otoku, samo što se na njojmože računati na puno više mira jer je bez sadržaja i udaljena od civilizacije. 
 3. Baška, Krk - Vela plaža je zbog svog specifičnog šljunka jedna od najčišćih na Jadranu. S dvokilometarske plaže, na kojoj ima i pješčanih dijelova, puca pogled na Velebit i pučinu.
  Savefrom skyscrapercity.comThe Best Beaches In Europe. Baška, Krk Island.Darrell EakerWater
 4. Cisterna, Rovinj - Obližnja vila i vodovod dobili su ime po rimskoj cisterni, a njihovi ostaci vidljivi su i danas. Ova divlja, a opet pitoma šljunčana plaža nalazi se blizu jedinstvenog ornitološkog rezervata Palud.
  turisticka patrola | Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELLfoto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
 5. Zabodarski, Lošinj - Uvala je sakrivena u borovoj šumi, s plićakom, osamom i ljepotom, zbog koje se je isplati potražiti. Ima i bogatu povijest.
 6. Veli žal, Lošinj - Šljunčana plaža u more se spušta pod vrlo blagim nagibom. Okružuje ju šetalište ispod gustih borovih krošnji.
  Savefrom google.comveli zal beach mali losinj - Google Search3Andrzej WojtyłaMali Losinj
 7. Beli, Cres - Ispod 130-metarske litice sakrila se šljunkovita plaža, a u blizini se nalazi mjestašce koje pamti još i rimska vremena te brežuljak, vrlo gusto obrastao šumom. Blizu naselja nalazi se i prostor uređen za autokampiranje.
 8. Klimno, Krk - Na zapadnoj strani ove uvale plaža je puno više od mjesta za odbojku, picigin, mali nogomet, izležavanje ili šetanje kroz plićak do koljena. Pijesak na jednome mjestu prelazi u pravi mulj bogat takvom kombinacijom minerala da se mnogi vraćaju na valjanje u mulju koje im ublažava probleme s kostima i sličnim tegobama.
 9. Lanterna, Rabac - Blaga šljunčana plaža, tipično kvarnerski i istarski uređena i organizirana. Okružena je turističkim smještajima, a do nje se stiže stepenicama ili stazom kroz šumu.
 10. Lubenice, Cres - Teško dostupna plaža, poznata po svojoj ljepoti. Skrovita, netaknute prirode i mirisa dostupna je samo pješice ili brodom. Poznata je i pod imenom Sv. Ivan. Bild ju je nekoć proglasio 15. najljepšom na svijetu.
 11. Rt Kamenjak - Ovdje se miješaju Istra i more. Riječ je o gotovo 30 kilometara obale na kojoj se ritmički smjenjuju šljunčane i pješčane plaže, široke pločaste stijene, hridi, plitke špilje... Raj za istraživanje, surfere i one koji traže mir na osami.
  foto: Dusko Marusic/PIXSELL
 12. Spiaza, Susak - Potpuno pješčana plaža s udobnim plićakom nalazi se u uvali na sjeverozapadu otoka u kojoj se smjestilo i naselje. Sve što vam treba možete unajmiti ili kupiti u prodavaonici.
 13. Borik, Mali Lošinj - Plitka, šljunčana plaža na dohvat ruke je u odnosu na niz restorana, hotela i barova. Do centra Malog Lošinja treba vam pola sata pješice. S plaže se u daljini vidi otok Susak. Borik je okrenut prema zapadu, što znači da je ta plaža savršena za sunčanje.
 14. Koromačno, Cres - Ovako to zna ispasti kad se priroda zaigra. Šljunčana uvala je s jedne strane zatvorena malim špiljama, u kojima se možete izležavati. Vodu ne morate nositi jer imate i izvor pitke hladne vode. Sve je to na samo 20-ak minuta hoda od mjesta Belej.
 15. Otok Maškin, kod Rovinja - Otočić s obalom od kilometar i pol, načičkan plažama. Čudesna priroda i uski spoj s otočićem Sv. Andrija.
 16. Rajska, Lopar - Ime joj svjedoči o pijesku, plićaku, toplome moru, debelom hladu guste borovine, a sve čisto i održavano. Od otoka Raba manje se ni ne očekuje.
  foto: Borna Filic/PIXSELL
 17. Mošćenička Draga - Mještani svoju plažu zovu Sipar. Nekoliko stotina metara šljunka potječe od malog potoka koji teče s Učke. U blizini se skriva i kutak za nudiste, a iza ugla jedva je dostupna prirodna plaža Sv. Ivan.
 18. Kornić, Krk - Plaža Punat onim hrabrijima nudi ski-lift, žicu za wakeboard i skijanje na vodi, a samo malo dalje preko puta Košljuna, znat će vam objasniti domoroci, zaljubljenici u surfanje na vjetru imaju vlastitu divlju plažu kao savršeno mjesto za jurcanje po Puntarskom zaljevu.
 19. Bijeca, Medulin - Kilometarska pješčana plaža utočište je penzićima sa svojim hladom, mladima koji su iz Dalmacije uvezli picigin i djeci koju jurcaju niz vodeni tobogan. Na blagoj, uređenoj plaži imat ćete razloga ostati cijeli dan.

Sjeverna i Srednja Dalmacija

 1. Stiniva, Vis - Uvala zatvorena liticama nastala je urušavanjem svoda pećine. Do nje možete doći ili pješice kozjom stazom ili brodicom s južne strane kroz prolaz širok samo četiri metra. Nema drugog načina da dođete do ovog zaštićenog spomenika prirode.
  Savefrom Uploaded by userStiniva Bay, Vis Island , Croatia (Fuente:Instagram)4Mira MolnarCroatia
 2. Mekićevica, Hvar - Plitka šljunčana uvala na jugu otoka, okružena aromatičnim mediteranskim biljem i dostupna samo pješice ili barkom s mora. U ovoj divljini sklone se često i nudisti.
 3. Crvena luka, Pakoštane - Mala plaža sakrila se u laguni između Pakoštana i Zadra. Plićak s nježnim bojama okružen je borovima i raznim mediteranskim biljem.
 4. Kulina, Starigrad - Na prostranom niskom rtu podno Velebita, uz mjesto Seline, nalazi se drvena utvrda, a do nje mirna plaža.
  foto: Filip Brala/PIXSELL
 5. Veli žal, Dugi otok - Uz obalu, u bistrome moru, često se igraju dupini. Na plaži šljunak, u plićaku pijesak, a u blizini bar ako ožednite.
 6. Berulija, Brela - Jedna od najuređenijih plaža u Brelima. Na nekoliko stotina metara obale nanizalo se nekoliko malenih uvala. Blizu su hoteli, ali i veliki gusti borovi.
 7. Srebrna, Vis - Riječ je o prirodnom fenomenu, o plaži na kojoj su sve sami obluci. Zbog tirkiznog mora i vrlo guste borovine Višani su jako ponosni na ovu svoju plažu.
Datum: Četvrtak, 29.06.2017.
Broj pregleda: 2740
Kategorija: Zanimljivosti
Autor:
IZVOR: 24sata.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Bosanci i Hercegovci sve manje ljetuju u Hrvatskoj, razlog nesrazmjer cijene i usluge
Osvježavajući napitak za visoke temperature
Paralizovani dječak "propuzao" uz kućni izum njegovog oca
Ove nevjerojatne fotke pokazuju kakav pakao danas vlada u Europi
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping