BH Clubbing
Direktori velikih kompanija se zapalili za fatalnu Miju pa shvatili užasnu istinu
Datum: Utorak, 01.08.2017. // Broj pregleda: 1419 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: //

JASNO je zašto su se muškarci palili na Miju Ash. Tamnooka i tamnokosa, dobro obrazovana 30-godišnjakinja s uspješnom karijerom fotografkinje prava je prilika.

Kad je javila sredovječnom direktoru tvrtke putem interneta, bilo je jasno da će ga očarati u trenu. I njega je zanimala fotografija pa se rado dopisivao s njom o toj temi, a potom su njihovi razgovori postali flert.

Ako je išta sumnjao, pogled na njen profila na Facebooku na kojem je imala više od 500 prijatelja odagnao je te sumnje. Kao i 600-injak veza na LinkedInu te profil na Instagramu bogat fotografijama. Prema podacima koje je ostavila na društvenim mrežama, rođena je u Great Wyrleyu u Staffordshireu, završila je Kraljevsku akademiju umjetnosti, a potom je magistrirala na Sveučilištu u Londonu. Radila je kao asistentica u trendovskoj galeriji Clapham Picturehouse i nizu fotografskih studija. Voljela je indie glazbu, a status na Facebooku joj je bio "komplicirano je".

No postajao je samo jedan ali. Mia Ash ne postoji, ona je tek zamka za napaljene muškarce, po mogućnosti bogate, koji će posti na njen šarm i s njom podijeliti privatne informacije koje ne bi trebali ni s kim dijeliti.

Identitet Mije Ash građen je godinama, pažljivo. Iza njega stoji međunarodna grupa hakera koja je fotografije s njenog profila ukrala jednoj rumunjskoj studentici. Pažljivo su nadopunjavali njeno radno iskustvo i vještine na LinkedInu kako bi izgledala što realističnije.

Prije nego što je u veljači Mia zauvijek nestala s društvenih mreža, na njen su šarm pali visokorangirani dužnosnici u Americi, Izraelu, Indiji i Saudijskoj Arabiji, a najgore jest to što su joj bez problema otkrivali tajne koje smatraju državnim tajnama.

Na kraju je uopće nisu ulovile obavještajne službe, već računalo. Naime, dužnosnika s Bliskog istoka hrabro je zamolila da mu pošalje e-mail s ExCeL tablicom koju on mora ispuniti na svom poslovnom računalu. Naravno, razlog zbog kojeg je to tražila bio je taj što su se hakeri iza nje željeli dokopati IT sustava kompanije za koju je dužnosnik radio. Moderni sigurnosni sustavi kompanijine računalne mreže prepoznali su sumnjivi program pod nazivom PupyRAT i podignuli paniku. Uskoro je otkriveno da se dužnosnik s "Mijom Ash" dopisivao mjesec dana.

sumnja se da se iza Mije krije grupa Cobalt Gypsy koja se bavi trgovanjem industrijskim tajnama. Iako je Iran demantirao da ima veze s njima, sumnja se da to baš i nije istina.

"Ovo je jedna od najbolje stvorenih lažnih osobnosti koje sam ikad vidjela", tvrdi Allison Wikoff iz SecureWorksa. 

Datum: Utorak, 01.08.2017.
Broj pregleda: 1419
Kategorija: Zanimljivosti
Autor:
IZVOR: Index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Udruga Moba uspješno realizirala projekt: Promocija tehničke kulture među djecom i mladima
Gradonačelnica Pariza: Nismo spremni za 15 milijuna ljudi na Olimpijskim igrama
VIDEO Đoković: Ne želim zvučati bahato, ali mislim da mogu osvojiti Golden Slam
VIDEO Hazard odbio 52 milijuna godišnje za povratak na teren: Imam dovoljno novca
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
VIDEO Pogledajte kako je neustrašivi Jimmy Butler reagirao na uljeza na presici
VIDEO Ništa od povijesnog preokreta Bostona. Miami deklasirao Celticse za finale NBA lige
Curry i Brunson odveli Warriorse i Knickse prema šestoj utakmici
Kamere, zvučnici, gadgeti... sve to hakeri koriste za proboj. Skočio broj napada na lozinke
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2024. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping