BH Clubbing
CIA nudi posao za one koji govore naš jezik, plaća i do 160.000 dolara
Datum: Subota, 16.12.2017. // Broj pregleda: 1957 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: //
Govorite srpski, hrvatski ili bosanski? Ako je odgovor "da", možda ste upravo Vi savršen kandidat za rad u najvećoj špijunskoj agenciji na svijetu.

Ovako počinje oglas CIA-e, koja je u potrazi upravo za kandidatima sa odličnim poznavanjem jednog od nevedenih jezika. Osim "mogućnosti da brane Sjedinjene Američke Države", potencijalni novi zaposleni dobijaju novčane bonuse do 35.000 dolara, zavisno o poznavanju jezika i funkciji koju će preuzeti. I to odmah po zaposlenju, prenosi Blic.

Vjerovatno najprimamljivije radno mjesto je ono instruktora za strane jezike u CIA sjedištu u Vašingtonu, s plaćom do 161.900 dolara godišnje, bez raznih bonusa.

"CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obavještajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezička znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu", stoji, između ostalog, u oglasu za posao.

Naravno, ako vas ipak zanima nešto malo operativnije, CIA traži kandidate za prikupljanje i obradu, ali i iskorištavanje otvorenih izvora informacija, gdje je plaća nešto niža, a rad vjerovatno malo "uzbudljiviji".

"Kao oficir za iskorištavanje otvorenih izvora informacija (OSEO) za CIA, otkrivat ćete, prikupljati i procjenjivati javno dostupne informacije, poznate pod imenom Open Source Intelligence (OSINT), u dinamičnom, sve širem digitalnom okruženju. OSINT obuhvata tradicionalne medije, akademske radove, geoprostorne podatke i tehnologiju, skupove podataka, društvene medije i igra važnu ulogu u svim aspektima rada Agencije. Kao OSEO, razvit ćete planove koji koriste učinkovite alate i metodologije za istraživanje i prikupljanje informacija o otvorenim izvorima informacija. Upotrebom vašeg znanja o geografskom ili tematskom području, informacionom okruženju otvorenog koda i poznavanju jezika, prenijet ćete svoje otkriće u pisanim proizvodima i informacijama", stoji u tom oglasu, uz napomenu: "Otvorene su mogućnosti domaćih i stranih putovanja."

Svi koji se prijave za posao u CIA-i moraju proći rigorozna testiranja, a jedan od uslova je da nisu koristili droge u posljednjih godinu dana, što će CIA provjeravati vlastitom metodologijom.

"Prijatelji, porodice, pojedinci ili organizacije mogu pokazati zanimanje da ste se prijavili za posao ili ga dobili u CIA-i. Njihovo zanimanje, međutim, ne mora biti benigno ili u vašem interesu. Ne možete kontrolisati kome su oni to rekli. Stoga vas molimo da ostanete diskretni prilikom razgovora o vašem zanimanju za zaposlenjem u Agenciji". stoji u upozorenju koje prati sve oglase za posao.
Tags: CIA posao oglas
Datum: Subota, 16.12.2017.
Broj pregleda: 1957
Kategorija: Zanimljivosti
Autor:
IZVOR: radiosarajevo.ba

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Udruga Moba uspješno realizirala projekt: Promocija tehničke kulture među djecom i mladima
Gradonačelnica Pariza: Nismo spremni za 15 milijuna ljudi na Olimpijskim igrama
VIDEO Đoković: Ne želim zvučati bahato, ali mislim da mogu osvojiti Golden Slam
VIDEO Hazard odbio 52 milijuna godišnje za povratak na teren: Imam dovoljno novca
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Ciara i njezin suprug Russell Willson čekaju treće dijete
Valencia zabranila prodaju koštica na stadionu jer imaju neobičan problem
Balenciaga predstavila baletanke za muškarce: Model Leopold se prodaje za 750 eura
Kako se najbolje organizirati i iskoristiti dan na pravi način
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2024. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping