BH Clubbing
Franka Batelić: Nadam se da ću vas sve učiniti ponosnima!
Datum: Četvrtak, 15.02.2018. // Broj pregleda: 1156 // Kategorija: Showbiz // Autor: //
Na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije Hrvatsku radioteleviziju (HRT) i Republiku Hrvatsku predstavljat će Franka Batelić, mlada glazbenica snažnoga i školovanoga glasa, koja će nastupiti s pjesmom Crazy.

Moram zahvaliti HRT-u na ovoj prilici, žestoko se pripremamo, nadam se da ću vas sve učiniti ponosnima u Lisabonu, poručila je Franka.

O pjesmi Crazy nije htjela otkriti puno: Pjevat ću na engleskom, mogu reći da je pjesma drugačija, vrlo posebna i mislim da je super za predstaviti Hrvatsku na Eurosongu, nadam se da će se i ljudima svidjeti.

Pjevanjem se bavi od svoje 3. godine, kao solistica zbora "Minicantanti" s kojim je nastupila na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Osvajala je brojne nagrade na dječjem festivalima "Voci nostre" i "Dorica". U osnovnoj školi bila je članica Župnog zbora Sv. Andrija u Rapcu s kojim kao solistica sudjeluje na festivalima duhovne glazbe "Iskrice" i "Bonofest" u Vukovaru. Završila je osnovnu glazbenu školu za klavir, a svira i gitaru. Tečno govori talijanski, engleski (u Londonu je pohađala školu engleskog jezika u Southbank Universityju), te njemački i ruski jezik. Studirala je pjevanje i skladanje na Berklee College of Music u Bostonu, a trenutno završava studij prava (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Početak ozbiljne glazbene karijere označava pobjeda na televizijskom talent showu Showtime 2007. S pjesmom Ruža u kamenu 2008. je osvojila nagradu gledatelja na Hrvatskom radijskom festivalu. Ta pjesma je osvojila i članove OGAE mreže koja okuplja četrdesetak europskih klubova ljubitelja Eurovizije, te je pobijedila u konkurenciji od 28 pjesama (iza Hrvatske je ostavila čak i Veliku Britaniju /Take That - Rule the world/ i grupu Sonohra/San Remo, Italija/.

2009. godine je nastupila na Dori s "Pjesmom za kraj" (3. mjesto po glasovima publike), a hrvatski fanovi Eurosonga su je po drugi puta izabrali za predstavnicu na OGAE Song Contestu. S pjesmom "Na tvojim rukama" nastupala je na 18. Dori (7. mjesto). 2011. godine izdala je pjesmu na engleskom "On Fire" i "Run", te je doživjela uspjeh izvan Hrvatske i našla se na brojnim kompilacijama house i dance glazbe u svijetu (Kontor Records). Osvojila je nominacije za novog izvođača godine za Zlatnu Kooglu i Porin i pobijedila u u 4. sezoni TV showa Ples sa zvijezdama.

Jedan od većih ostvarenja je i Beyoncein izbor Franke za predgrupu na njezinom koncertu u Areni Zagreb 2013. godine, kao i sudjelovanje u rusko-ukrajinsko-američkoj produkciji baleta The Great Gatsby 2017. godine, gdje je bila jedina vokalna solistica.

Nakon četverogodišnje estradne pauze, Frankin povratnički singl iz 2017. godine "S tobom" pokazao se kao veliki pop hit, te je u samo dva mjeseca zabilježio 2 milijuna pogleda na YouTubeu.

Naša predstavnica na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije, Franka Batelić gostovala je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska! Pogledajte snimku gostovanja!
Datum: Četvrtak, 15.02.2018.
Broj pregleda: 1156
Kategorija: Showbiz
Autor:
IZVOR: hrt

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Fifa zbog koronavirusa uvodi novo nogometno pravilo
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Franka Batelić u prozirnoj bluzi završila u naručju poznatog voditelja
Promijenjeni službeni rezultati Eurosonga, Makedonka slavi
Nizozemac je pobjednik Eurosonga
Eurosong: Srbija oduševila nastupom i ušla u finale, slavili i Slovenci
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping