BH Clubbing
Potopio skupocjeni auto u Jadranu: Samo je htio slikati novi auto kraj mora
Datum: Subota, 12.05.2018. // Broj pregleda: 3327 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: //
Nijemac je u moru navodno završio jer je htio slikati novo vozilo na mulu kraj mora. Prema pričanju mještana, u ključnom trenutku umjesto kočnice je stisnuo gas

Novi Mercedes S63 4MATIC vrijedan 147 tisuća eura tri dana je ležao na dnu mora prije nego što smo ga mi u petak izvukli. Tvrtka za pomoć na moru EmergenSea dovukla ga je iz dubine uz pomoć balona do mula u Mulinama na otoku Ugljanu, jer je otplutao 40-ak metara dalje nakon pada u more.

Očitao sam da je automobil, koji inače teži 2,4 tone, bio težak 3,8 tona u trenutku kad se dobar dio mora već izlio iz njega, kad su mu još jedino kotači bili u moru. Nije mi bilo svejedno jer su mul s kojega smo ga dizali bio potkopan od morskih valova i ne baš čvrste gradnje jer su ga mještani sami gradili. Držao sam četiri komande istovremeno i osluškivao krcka li beton, jer smo lako i auto i kamion i ja i mul mogli završiti u moru - rekao nam je Josip Deur iz vučne službe.

Sve je kaže bilo gotovo za manje od pola sata. Skupocjeni auto izvukli su sa četiri metra dubine za tren, ali su morali pričekati da se more iscijedi iz njega.

Josip Deur dojurio je na intervenciju na poziv brata Marina koji također ima vučnu službu u Zadru jer on nije mogao doći. Prije njega, morem napunjen Mercedes pokušali su izvući domaći kooperanti njemačkog ADAC-a, ali bezuspješno.

Vlasnik je, naime, njemački turist koji je član tog autokluba u svojoj zemlji, no za izvlačenje je trebala snažna kamion-dizalica, kakvu nisu imali.

Nijemac je u moru navodno završio jer je htio slikati novo vozilo na mulu kraj mora. Prema pričanju mještana, u ključnom trenutku umjesto kočnice je stisnuo gas.

- Na svu sreću novi tip Mercedesa ima sigurnosni sustav pa u slučaju požara ili poplave automatski spušta prozorska stakla. Inače se teško izvući iz tonućeg automobila i ljudska snaga nije dovoljna da bi otvorila vrata dok se ne izjednači pritisak, a za to je potrebna velika prisebnost. Ovako je jedina tragedija u tome što se ulje i gorivo izlilo u more - kaže Josip Deur.
Datum: Subota, 12.05.2018.
Broj pregleda: 3327
Kategorija: Zanimljivosti
Autor:
IZVOR: 24sata.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Ana Bekuta i Dejan Matić otvorili novu sezonu u klubu Daleka Obala u Mostaru
Najljepša na svijetu: Internet je poludio za prelijepom curicom
SAD: Upoznao ženu preko interneta pa mu se život pretvorio u pakao
Britanka kupila kremu za samotamnjenje i dobila zelenu boju kože
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping