BH Clubbing
"Lažna hrana" je svuda oko nas, postoji nekoliko znakova koji je otkrivaju
Datum: Nedjelja, 07.04.2019. // Broj pregleda: 1124 // Kategorija: Lifestyle // Autor: Foto:google.ba //
"Krivotvorina" hrane je unosan i isplativ posao, a čak i najobičnija hrana može biti zapravo lažna, prenosi BrightSide. Obratite pažnju na nekoliko detalja koji će vam odati da li je vaš proizvod pravi ili nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mljeveno meso koje se koristi za hamburgere više se ne pravi samo od mljevenog mesa, te postoje velike tvornice koje prave alternativu za ovo meso. Najbolji način da izbjegnete "lažno" meso jeste da sami pravite hamburgere i izbjegavate jesti brzu hranu.

Veoma je popularno i mesno ljepilo koje se koristi kako bi se sastavili otpatci od pravog mesa koji bi inače završili u smeću. Ovaj proces se naziva tranglutaminaza i prevelika konzumacija može uzrokovati alergijske reakcije, probavne smetnje i još mnogo toga. Izbjegnite ga tako što ćete kupovati meso samo od provjerenih proižvođača, te tako što nećete kupovati smrznutu hranu.

Još davne 1966. godine proizvedena je zamjena za šlag koji se sastojao od kokosovog ulja, kukuruznog sirupa, prirodne arome i sredstva za gustoću. Razlika nije lako uočljiva, primjetit će je uglavnom stručnjaci. Ipak, ukoliko želite pravi šlag obratite pažnju na sastojke, jer pravi šlag ne smije uključivati biljne masti i šećer.

Jedna od čestih varki u prehrambenoj industriji jeste i prodaja borovnica, te je potrebno da obratite pažnju na spisak sastojaka na proizvodu koji kupujete. Ukoliko na njemu piše da sadrži indigo karmin (E132), to znači da u njemu nema borovnice.

Cimet ima svoju kopiju, zove se cassia i ima malo drugačiji miris te je opasna po zdravlje. Razlikujte ih po nazivu, pravi cimet se zove Cinnamomum verum, dok se cassia zove Cinnamomum aromaticum.

Najveće iznenađenje su ipak varke sa jabukama. One su stvarne, ali se u njih često ubrizgavaju aditivi koji su veoma opasni dok se njihov životni vijek nerijetko produžava voskom. Ukoliko želite kupiti prave i zdrave jabuke bez dodataka hemikalija, potražite one koje nisu sjajne i nisu kopija jedna druge.

Lažna jaja ćete prepoznati tako što obično imaju veoma grube ljuske, veća su od pravih jaja i imaju previše žute žumanjke.
Tags: hrana
Datum: Nedjelja, 07.04.2019.
Broj pregleda: 1124
Kategorija: Lifestyle
Autor: Foto:google.ba
IZVOR: klix.ba

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
"Lažna hrana" je svuda oko nas, postoji nekoliko znakova koji je otkrivaju
Pripremite se za predstojeću sezonu uz ispravnu ishranu i redovan san
U Beču otvorena dalmatinska ribarnica, riba stiže s Jadrana u roku od 24 sata
Tri namirnice koje nikada ne biste smjeli jesti za ručak
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2023. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping