BH Clubbing
Jednu stvar muškarci žele više od seksa, no "nemuževno" je to naglas reći
Datum: Ponedjeljak, 18.02.2019. // Broj pregleda: 553 // Kategorija: Lifestyle // Autor: //
Navodno muškarci svakih sedam sekundi pomisle na seks (u pubertetu rade to dvostruko češće). A kad je žene u pitanju, uvijek im je u primisli kako je odvesti u krevet. To je toliko rašireno mišljenje da nam je gotovo čudno ako ne želi spavati s nama. Međutim, krajnje je vrijeme da to zaboravimo kaže psihijatar i terapeut Jed Diamond. U svom blogu napisao je sljedeće: „Često čujemo izjavu da 'muškarci uvijek žele samo seks'. Kad sam imao 17 godina, bio sam siguran da je to istina. Kad sam imao 37, slutio sam kako bi to moglo biti pogrešno. Danas, kad imam 73 godine, sigurno znam da to nije istina!“

Sigurna luka umjesto seksa Što su mu potvrdili i brojni razgovori s pacijentima - pripadnicima njegovog spola: muškarci više od svega žele sigurnost i zaštićenost, dom i „sigurnu luku“. Ta čežnja, kaže Diamond, krije se iza žudnje za odlaskom u krevet s nekime. Seks nam „daje osjećaj mira i dolaska kući i to je nešto puno više od običnog seksualnog zadovoljstva“, rekao je psiholog. To je neki način stanke i opuštanja od pritisaka da trebaju nešto postići (društveno je uvjetovano veće natjecanje među muškarcima, za razliku od žena!). Međutim, muškarci bi se mogli odreći seksualnog čina – ako bi umjesto toga dobili sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


„Jedna od stvari koju najviše volim, jest trenutak kad stavim svoju glavu u krilo svoje supruge, a ona me potom miluje“, piše Diamond. Nema seksa, ali tu je sigurna luka. Ako ima pravo, zašto onda od muškaraca tako rijetko čujemo rečenice poput: „Idemo se danas samo malo maziti“ ili „Molim te, jednostavno budi tu za mene“?

Strah od „nemuškosti“ To je zato, kaže stručnjak, jer se jedan od najvećih strahova (osobito heteroseksualnih) muškaraca sastoji od toga da se osjećaju „nemuževno“. A činjenica da traže zaštitu i sigurnost, ne slovi baš kao nešto muževno. Diamond je također pokušao objasniti zašto je ženama često toliko teško pružiti muškarcima sigurnu luku: „Žene se boje muškaraca koji se ne osjećaju muževno. One znaju da se većina muškaraca koji postanu nasilni zapravo osjećaju slabo i ovisno“. Osim toga, pretpostavlja da žene žele „muževne“ partnere, jer bi se inače osjećale poput majke, a ne partnerice.

Lijepo u njegovoj tezi je sljedeće: potpuno je svejedno je li točna ili nije. Ako radimo na problemu koji se skriva iza toga, možemo samo pobijediti! Jer ako je strah – kod muškaraca ili i kod žena – glavni razlog zašto muškarci „reduciraju“ seksualni nagon i ne dobiju ono što žele, rješenje je jasno: jednostavno treba malo više hrabrosti i iskrenosti. Više hrabrosti i (samo)pouzdanja!

Tags: sex nježnost
Datum: Ponedjeljak, 18.02.2019.
Broj pregleda: 553
Kategorija: Lifestyle
Autor:
IZVOR: 24 sata

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Maldini više nema koronavirus
Kroos razbjesnio Španjolsku: Igrači Barcelone plaće poklanjaju klubu, a ne bolesnima
Ella Dvornik: Ne preostaje ništa drugo nego stavit cijelu državu u prisilnu karantenu
Iva Jerković objavila fotku u badiću na kojoj izgleda kao milijun dolara
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Iva Jerković objavila fotku u badiću na kojoj izgleda kao milijun dolara (506)
Emily Ratajkowski objavila golu fotku, tipovi ljubomorni na pozu njenog muža (467)
Prošetao po bolnici "da se uvjeri u koronu". Dobio 3 mjeseca zatvora (359)
Ecija objavila fotku u minijaturnom bikiniju: Tijelo koje neću imati ovo ljeto (358)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
"Spavala sam s više od 100 nepoznatih muškaraca s Instagrama"
"Glumila sam orgazam samo da prestane": Žene o najgorim potezima u oralnom seksu
"Ove tri riječi poboljšat će vaš seksualni život"
Seksala se dva puta dnevno čitav tjedan, evo što joj se dogodilo na kraju
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2020. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping