BH Clubbing
Kako znati da li ste spremni na prijateljstvo sa bivšim poslije prekida
Datum: Ponedjeljak, 04.03.2019. // Broj pregleda: 1048 // Kategorija: Lifestyle // Autor: //
Lako je prepustiti se želji da ostanete u kontaktu sa bivšim poslije prekida, ali nisu svi spremni za takvu "avanturu" te je jako važno sagledati cijelu situaciju iz drugog ugla. Huffpost prenosi nekoliko činjenica koje će vam pomoći da shvatite da li ste spremni ili vam ipak treba još vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Poslije prekida vam treba vrijeme za vas, morate se ponovo ponašati kao slobodna osoba, a to ne možete ako se družite sa vašim bivšim", započela je autorica Susan Elliott.

Iako postoje slučajevi u kojem bivši bez problema postaju prijatelji nakon prekida, to je inače jako težak i skoro nemoguć slijed događaja.

1. Još uvijek ste povrijeđeni i osjećate posljedice prekida

"Sasvim je normalno da se poslije prekida osjećate povrijeđeno, ljuto ili bilo kako slično svemu tome. Međutim, ovo su osjećaji kroz koje morate proći sami, a ne u društvu vašeg bivšeg partnera", kaže Susan dodajući kako u ovakvim momentima trebate potražiti podršku prijatelja, porodice ili terapeuta. Vaš bivši vam u tome ne može pomoći, jer je on razlog zbog kojeg se tako osjećate.

2. Ne možete održati normalnu konverzaciju sa vašim bivšim

Ako vam je još uvijek jako teško komunicirati sa nekadašnjim partnerom, te ako vas to uznemirava i tjera na plač onda je to očigledan razlog da takve situacije izbjegavate dok se vaše emocije ne promjene.

"Kada prebolite vezu, bit ćete spremni da normalno komunicirate sa njim i nećete se uznemiriti kad god ga vidite ili čujete. Prije nego shvatite zbog čega ste prekinuli i prije nego mognete na zdrav način pogledati situaciju, ne javljajte se", kaže autorica.

3. Pomisao da on može biti s nekim drugim vas deprimira

"Prijatelji dijele svoje ljubavne interese jedni s drugima, oni pričaju o tome i daju jedni drugima savjete. Ako niste spremni svakodnevno raditi isto sa vašim bivšim, te ako vas sama pomisao na to da može biti s nekim drugim ubija - niste spremni za prijateljstvo poslije prekida", kaže Susan.

Dodaje da se zamislite u situaciji u kojoj sjedite sa njim u kafiću i on dobija poruke od nekoga s kim se viđa. Ukoliko vas ta misao vrijeđa, niste spremni.

4. Još uvijek maštate o tome kako ćete se pomiriti

Zapitajte se zašto biste htjeli ostati prijatelji sa vašim bivšim? Da li je to jer ga cijenite kao osobu i želite ga u svom životu, ili je to jer se svjesno ili nesvjesno nadate da vam u budućnosti slijedi pomirenje.

"Skoro je nemoguće ostvariti normalan odnos ukoliko sa neke strane postoji nada da će se iz toga razviti nešto više. Uzmite neko vrijeme za sebe i razmislite šta tačno želite i zbog čega to želite. Nemojte se zalijetati da ostanete prijatelji sa njima jer očekujete da će se predomisliti i shvatiti da ste vi prava osoba za njega", kaže autorica.

5. Tražite informacije o bivšem po društvenim mrežama, te ispitujete zajedničke prijatelje

Opsesivno provjeravanje njegovih profila i ispitivanje prijatelja da li su pričali s njim nije uredu i glavni je znak da niste spremni da ostanete u bilo kojem obliku kontakta sa njim. Ukoliko se često pitate da li se on viđa s nekim, šta radi i da li vas je prebolio - to obično znači da vi niste spremni nastaviti dalje i da još uvijek niste sagledali prekid na pravi način.

6. Čekate da vaš bivši postane osoba kakva ste željeli da bude u vezi

Ako ostajete u kontaktu sa bivšim samo da biste pratili njegov progres u životu i da bi vidjeli da li će se magično pretvoriti u osobu vaših snova, odustanite od toga.

"Ako ste prekinuli radi karakternih razlika ili različitih oblika ponašanja, teško je da će se takve stvari promijeniti. Ako vam se partner nije uspio prilagoditi u vezi, neće uspjeti ni van nje", kaže Susan dodavši da, očekujući da se vaš bivši promijeni i vrati vama, trošite vrijeme koje možete uložiti u traženje nekoga ko vam više odgovara.
Tags: veze
Datum: Ponedjeljak, 04.03.2019.
Broj pregleda: 1048
Kategorija: Lifestyle
Autor:
IZVOR: klix.ba

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Sedam razloga zbog kojih dugogodišnje veze pucaju odmah nakon ulaska u brak
Doktori su parove upozoravali da će umrijeti zbog ovog, sve manje njih ih sluša
68.000 žena otkrilo kako izgleda savršen frajer - i bome ćete se iznenaditi
Ovo su najveće neistine koje muškarci i žene izgovore na prvom izlasku
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2023. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping