BH Clubbing
Live: Nina Romić @ Evergreen-Grin , Čitluk
Opis događanja
Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare.Svoj prvi EP snimila je 2006. u suradnji s dubrovačkom grupom Izae. 2007. započinje suradnju i s Dunjom Knebl, a 2008. je snimljen zajednički album "Dođe Božić,ojkoledo".
Također, česti je gost i počasni član ethno-doom grupe[S.o.M.].

Godine 2010. izdaje prvi samostalni album nazvan "Daljine", koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine. Na ovom albumu do punog izražaja dolazi glazba bazirana na autorskim, no
autentičnim i iskrenim a-capella napjevima. U njima dionice vokala i akustične gitare čine okosnicu, dok prateće dionice električne gitare, klavijatura, harmonike i drugih instrumenata tu glazbu nadograđuju naglašavajući njenu atmosferičnost, ponekad i melankoličnost, povremeno i dodajući element psihodeličnosti, no uvijek uz istančani minimalistički pristup i u skladu s izvornim Ninim akustičnim folk-zvukom. Uz autorski materijal, na albumu se nalazi i tradicionalna pjesma "Zvira voda". Iste godine sudjeluje na kompilaciji "Ritam&Riff" na kojoj su se našla i najveća glazbena imena ovih prostora sa pjesmom
"Tajna" Ane Brnardić.

Godine 2012. izlazi i drugi Ninin samostalni album nazvan
"Ptice". Osim novog materijala koji i opet uključuje jedan
tradicionalni napjev "Ruža", ovaj album donosi i novi instrument - bubanj. Karakter ovih pjesama drugačiji je, zvuk je konkretniji i izražajniji, no nipošto pretenciozan i uvijek dosljedan Nininoj izravnosti i jednostavnosti.

Treći album naziva "Stablo" izdan je 2014. godine. Ime albuma proizlazi iz traženja i pronalaženja inspiracije u životu koji nas okružuje, prirodi, malim stvarima, nostalgiji, ljubavi... Ovaj album izdan je na CD-u i na vinilu, te predstavlja Ninino dosad najzrelije izdanje. "Stablo" je čvrsto ukorijenjeno u glazbi i zvuku, aranžmanski je dorečeno i promišljeno do detalja i Nininoj glazbi otvara neke nove sfere. "Stablo" je svrstano među 23 europska albuma nominirana za nagradu IMPALA - Europski nezavisni album 2014. godine.

Nina Romić nastupa s pratećim glazbenicima Fredericom Langeom na klavijaurama i harmonici, Ivico Antunovićem na bass gitari te Petrom Cvahteom na bubnju. PETAK 08.05.
Lokal
Evergreen-Grin
Grad
Čitluk
Adresa [Mapa]
Kralja Tomislava bb
Kad
PETAK, 08.05.2015. 20:00
Nastupa
U opisu detaljnije
Vrsta muzike
Ulaz
Slobodan
Broj posjeta
5388

Foto galerije od lokala
Foto galerije Evergreen-Grin
Evergreen-Grin
(08.08.2012.)
25 Godina Evergreena @ Taxi Bend
Evergreen-Grin
(05.08.2012.)
25 Godina Evergreena @ Black Chicken Leg
Evergreen-Grin
(01.08.2012.)
25 Godina Evergreena
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  info@bhclubbing.com
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2022. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping