BH Clubbing
Al Gieba @ Evergreen-Grin , Čitluk
Opis događanja
Al Gieba je prvi hercegovački noir roman Igora Božovića, koji govori o skrivenome u domaćem društvu, prostituciji, seksu, korupciji i svemu onome što je ispod površine u politici, ali i o obiteljskim odnosima i znanosti na jedan sasvim novi i neobičan način. 

Do sada je roman imao zapažena predstavljanja u Mostaru i Čapljini, predstavljen je i na Međunarodnome Sajmu knjige u Banjaluci, a pred čitlučkom publikom o njemu će govoriti izdavač Ilko Barbarić (MC Terra), recenzent Boris Čerkuč i autor Igor Božović. Pjesme spomenute u knjizi izvodit će Anita Šunjić, bivša članica grupe Venus. 

Recenzentica romana Martina Mlinarević Sopta, opisujući glavne elemente romana, navodi da je seks u Al Giebi "(...)netipičan za našu književnost. On nije prikriven, površan, degutantan, niti se s nelagodom ili zadrškom o njemu piše ili čita. On je živ i strastven, surov, ali stvaran, do krajnjih granica ogoljen." 

Recenzent romana Boris Čerkuč ističe višeslojnost romana s naglaskom na nesvakidašnjom kombinacijom Svemira i glazbe. "Zahvaljujući prvom romanu Igora Božovića dobili smo priliku uživati u jednoj priči koja sadrži sve elemente napetog kriminalističkog romana kakvi se inače pišu na Zapadu, ali vješto provučenu kroz naše lokalne tranzicijske specifičnosti. Likovi su svjetski, ali opet naši." 

Urednica romana Adriana Rajič naglašava vješt spoj ozbiljnih klasičnih i elemenata zabavne suvremene književnosti. "Rekla bih kako je upravo u tome i prednost Božovića što je između Nesbǿa i Krleže pa se približio Pavličiću i Tribusonu koji pišu, lako i pitko, zanimljivo čitatelju, a progovaraju o suvremenoj problematici i razbijaju predrasude o našoj takozvanoj dosadnoj hrvatskoj književnosti."
Lokal
Evergreen-Grin
Grad
Čitluk
Adresa [Mapa]
Kralja Tomislava bb
Kad
ČETVRTAK, 01.10.2015. 20:00
Nastupa
Vrsta muzike
Ulaz
Slobodan
Broj posjeta
5379

Foto galerije od lokala
Foto galerije Evergreen-Grin
Evergreen-Grin
(08.08.2012.)
25 Godina Evergreena @ Taxi Bend
Evergreen-Grin
(05.08.2012.)
25 Godina Evergreena @ Black Chicken Leg
Evergreen-Grin
(01.08.2012.)
25 Godina Evergreena
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2021. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping