BH Clubbing
Poznati high street brend optužen za kopiranje
Datum: Nedjelja, 07.01.2018. // Broj pregleda: 611 // Kategorija: Lifestyle // Autor: //
Vidite li i vi sličnost između ova dva topa?

Zaista, nije ništa novo kada čujemo za kopiranje u modnoj industriji. High street brend je kopirao poznato dizajnersko ime, a dizajnersko ime kopiralo je high street brend, u današnjoj industriji mode zbilja više ništa iznenađuje.

Gotovo na mjesečnoj bazi izađe vijest o tužbi za kopiranje određenog komada, detalja ili zaštitnog znaka, a 2017. je godina svakako bila jedna od onih kada je kopiranje bilo na vrhuncu. Poznati high street brend Forever 21 imao je pritom zbilja turbulentnu godinu u kojoj su nekoliko puta optuženi za kopiranje: od manje poznatih sportskih brendova pa sve do Guccija koji je tužio brend za kopiranje njihovih poznatih prugica. Ni ulazak u novu godinu nije im krenuo ništa nabolje budući da ih je ovoga puta tužila Karla Deras, dizajnerica i kreativna direktorica brenda The Line By K. 

Na svom Instagram profilu istaknula je sličnost između topa koji je ona predstavila u jesen 2017. i onog koji Forever 21 trenutno nudi na svom websiteu. Moramo priznati da puf rukavi i vezanje u mašne na dva dijela leđa zaista jesu slični, ali nažalost, modni dizajneri nisu zaštićeni copyrightom, jer, barem u Americi, produkt modnog dizajnera nije smatran 'umjetninom' po pravnoj definiciji. 

Dok se zaštitni znakovi, poput recimo Gucci ili Adidas prugica gledaju drugačije, generalno se dizajn teško može zaštititi zbog čega se ovakvi slučajevi konstantno i događaju. Paradoks u cijeloj priči nastaje kada shvatimo da 'piratstvo' zapravo pomaže originalnom dizajneru. Top je kopiran, dizajner automatski dobiva određeni, luksuzniji tip klijentele koji će instant poludjeti za komadom, jer – ipak je tražen i prepoznat i tako idemo u krug. U svakom slučaju, vjerujemo da kopiranju tako skoro nećemo stati na kraj, a koliko se sličnosti nalazi u ova dva komada - prosudite sami.
Datum: Nedjelja, 07.01.2018.
Broj pregleda: 611
Kategorija: Lifestyle
Autor:
IZVOR: fashion.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Fotografirao curu na plaži za Instagram pa vidio nešto što nije mogao vjerovati
Ljubav je na selu: Vatroslav i Valentina očekuju prvo dijete
Šuput nema perilicu rublja, a za peglu nije sigurna gdje je
Oliver nije dočekao šestog unuka: Njegov sin Davor čeka dijete
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Dva mjeseca nije oprala kosu, šokirana je onime što se dogodilo
 
3 frizure koje će te spasiti kad je prokleto vruće (a imaš dugu kosu)
Ove loše navike vam mogu skratiti život za 10 godina
Neugodan miris znoja nije bezazlena stvar! Može biti znak bolesti
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2014. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping