BH Clubbing
Cijene stanova u Mostaru vrtoglavo porasle
Datum: Nedjelja, 13.07.2014. // Broj pregleda: 2266 // Kategorija: Zanimljivosti // Autor: //
Mostar je već dogledno vrijeme jedna od poželjnijih destinacija za studiranje, kako bh. građana, tako i državljana Hrvatske.

Sveučilište u Mostaru i Univerzitet "Džemal Bijedić" iz dana u dan broje sve više studenata, a s početkom nove akademske godine i dolaskom brucoša povećava se i potražnja za stanovima, jer samo rijetki sretnici uspiju dobiti smještaj u domu.Cijene su bezobrazne

Upravo ta činjenica utjecala je na povećanje cijena iznajmljivanja. Koliko je u Mostaru teško pronaći stan najbolje svjedoči primjer studenta Građevinskog fakulteta Luke Domljanovića iz Splita koji već tri godine živi u Mostaru i do sada je promijenio više stanova.

"Cijene su visoke, bezobrazne u jednu ruku, ali pristajemo i na to jer stanova je premalo. Zadnji stan sam tražio 3 mjeseca, i sada sobu plaćam 200 KM s režijama", naveo je Luka.

Poznato je kako su cijene stanova prije nekoliko godina bile puno niže. Primjerice,

solidno opremljena garsonijera bila je od 150-200 KM. Sada je to gotovo nemoguće pronaći. Trenutačne cijene garsonijera u središtu grada ili neposrednoj blizini fakulteta, studenti plaćaju puno više, čak i do 350 maraka. Klima, kabelska i internet spadaju pod luksuz, pa se nerijetko čini da se i to dodatno naplaćuje.

Cijena jednosobnih stanova doseže i do 400 KM bez režija što je malo manja brojka od prosječne bh. plaće. Nerijetko je praksa naplaćivati stan po količini ležajeva, tako da iznajmljivači mogu od najamnine zaraditi i do 900 KM.

Isti problemi

No, Franjo Sivrić, vlasnik agencije "Sivrić", koja se bavi nekretninama ističe kako cijene stagniraju u prethodne dvije, tri godine.

"Jednosoban stan kreće se od 250-400 KM, dvosobni i trosobni u rangu od 500-600 KM", kaže Sivrić. Na pitanje jesu li cijene nerealne, Sivrić kaže kako je to proces ponude i potražnje. "Ako netko vidi da ne može iznajmiti stan po toj cijeni, on će ju sniziti. U prosjeku je krevet 150-180 KM, i to je tako već duže vrijeme", kaže Sivrić.

Vrlo je moguće da će se trend bezobrazno visokih cijena u Mostaru nastaviti i ove akademske godine. Novi val brucoša tek se očekuje, a s tim i problemi mostarskih studenata.
Datum: Nedjelja, 13.07.2014.
Broj pregleda: 2266
Kategorija: Zanimljivosti
Autor:
IZVOR: hercegovina.info

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Udruga Moba implementirala projekta Moba Live Music Stage 2023
Fantastičnim vikendom završeno drugo izdanje Moba Street Food Festivala
Udruga Moba uspješno realizirala projekt: Promocija tehničke kulture među djecom i mladima
Gradonačelnica Pariza: Nismo spremni za 15 milijuna ljudi na Olimpijskim igrama
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Udruga Moba implementirala projekta Moba Live Music Stage 2023
Udruga Moba uspješno realizirala projekt: Promocija tehničke kulture među djecom i mladima
Hit snimka na internetu: Mostarke uživo prenose pljačku i oslobađanje taoca
Organizirani prijevoz iz čitave BiH na MOSTAR SUMMER FEST!
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  Impressum
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2024. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping