BH Clubbing
Preko 150.000 partijanera iz 60 zemalja svijeta: 8 godina Fresh Islanda na Zrću
Datum: Četvrtak, 06.06.2019. // Broj pregleda: 175 // Kategorija: Lifestyle // Autor: //
Ove godine najbolji europski festival urbane glazbe na plaži - Fresh Island festival, broji svoju osmu godinu na Zrću, pa je pravo vrijeme da se poslužimo Fresh matematikom i otkrijemo vam koje sve tajne u brojkama krije ovaj jedinstveni festival na našoj obali posvećen hip-hop kulturi i rap glazbi, na kojem se svake večeri kroz ples pređe otprilike 15.000 koraka po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Klimatološki smo zagazili u ljeto i festivalska groznica na našoj obali je pred vratima, a do Fresh Island festivala ostalo je još samo 37 dana. Ove će godina uz glavne headlinere Tygu, Tory Laneza i Lil Uzi Verta festival ugostiti preko 50 izvođača i DJ-a.

Plaža Zrće od 13. do 19. srpnja pretvorit će se u raj za ljubitelje urbane glazbe i zabave, a glavni festivalski program odvijat će se od 15. do 17. srpnja. Za one željne cjelotjedne ljetne hip-hop zabave na prekrasnom otoku Pagu, tu su pre party, zero day i dva dana after partyja.

U tom će tjednu festival posjetiti do 10 000 ljudi iz preko 40 zemalja svijeta, popratiti ga preko 150 internacionalnih uglednih medija te 50 internacionalnih i domaćih influencera koji će zajedno prenijeti svijetu najljepše festivalske trenutke s otoka Paga.

Tako se ostvaruje velika besplatna promotivna i marketinška vrijednost za grad Novalju i Hrvatsku putem brojnih objava o festivalu i samoj destinaciji, čija se vrijednost mjeri u desetke milijuna eura medijske vrijednosti.

Što točno Fresh Island znači za lokalnu zajednicu?

Većinu festivalske publike čine gosti iz Velike Britanije, Hrvatske, Njemačke, Francuske, Slovenije i Austrije. Ali nađu se tu i posjetitelji iz Australije, SAD-a, UAE i brojnih drugih zemalja, čime se ostvaruje promocija Hrvatske kao poželjne festivalske i turističke destinacije na najrazličitijim krajevima svijeta u preko 40 država. Posjetitelji su u prosjeku stari od 18 do 27 godina, zadržavaju se na lokaciji sedam dana i potroše oko 100 eura po danu, što se odražava na povećanju turističke potrošnje same destinacije i hrvatskog proračuna. Zračne luke Zadar i Split u tjednu održavanja festivala bilježe porast prometa i do 15%, a porast popunjenosti smještajnih kapaciteta grada Novalje u 2018 g. veći je za 13% u istom razdoblju.

Fresh Island festival značajan je pokretač mnogih malih, srednjih i velikih biznisa, firmi i obrta pa tako od njega u tjedan dana profitiraju svi poput autobusnih prijevoznika, taxi službi, restorana, kafića, dućana, vlasnika apartmana i hotela, suvenirnica, rent a car kuća, prodavača sladoleda, pekarni i ostali kojima Fresh Island puni blagajne. “Infrastrukturni troškovi” koji se ostvare da bi se festival poput Fresh Island odradio na destinaciji, iznimno su veliki, a potporu festivalu od svih prepoznali su u prvom planu klubovi s plaže Zrće, te lokalna turistička zajednica i grad Novalja sa simboličnom potporom. Preko 100 tvrtki i obrta direktno i indirektno profitira od festivala. Nepostojanjem zajedničkog fonda svih sudionika u lancu koji od festivala ostvaruju odlične poslovne uspjehe, festivalski bunar bi se uskoro mogao isušiti jer držati visoko ljestvicu standarda iz godine u godine, pratiti glazbene trendove, biti konkurentan s turističkim proizvodom biva sve teže i teže bez dodatne pomoći svih.

Treba napomenuti i to, da je za razliku od brojnih festivala na obali koji bilježe takve brojke, Fresh Island festival sto posto u domaćoj produkciji, i jedini takav festival u ovom djelu Europe.

Ulaznice za posjetitelje iz Ex Yu regije i ove se godine mogu kupiti po povlaštenim cijenama od 349 kuna, ali i u sklopu akcije “Kupi tri ulaznice, četvrta gratis” .
Tags: Zrće
Datum: Četvrtak, 06.06.2019.
Broj pregleda: 175
Kategorija: Lifestyle
Autor:
IZVOR: index.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Italijani koji su se predstavljali kao George Clooney uhapšeni nakon devet godina
Gosti hotela na Baliju se mogu igrati sa spašenim psićima
Salah brutalnim driblingom polomio golmana
Sarri mijenja pola momčadi, Mandžukić i Pjanić u opasnosti
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Nije skužila da je haljina prozirna: Lana Jurčević pokazala guzu (610)
Hakeri prijetili glumici njezinim 18+ fotkama, ona ih objavila sama: (491)
Nives objavila fotku u toplesu i raspametila fanove (402)
Lidija Bačić raširila noge i fotkala grudi u krupnom planu (402)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Preko 150.000 partijanera iz 60 zemalja svijeta: 8 godina Fresh Islanda na Zrću
Zabave na Zrću nikad nisu bile razuzdanije
Seksi cure nisu samo na Zrću i Hvaru, morate vidjeti kako je u Crikvenici
Svega ima na Zrću (FOTO)
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2019. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping