BH Clubbing
Znanstvena istraživanja otkrivaju da zbog ovih 7 razloga treba konzumirati pivo
Datum: Nedjelja, 11.10.2015. // Broj pregleda: 2584 // Kategorija: Lifestyle // Autor: E.B. //
Švedska studija, objavljena u Scandinavian Journal of Primary Health Care provedena na 1500 žena koje imaju otprilike pedeset godina, bilježila je koliko su pile vina, piva i drugih alkohola te pratila pojavu srčanih i moždanih udara, dijabetesa i karcinoma.

Do kraja studije žene koje su umjereno pile pivo, znači jednom do dva puta tjedno, imale su 30 posto manji rizik srčanog udara uspoređujući sa apstinenticama i onima koje su pile puno više.

Studija pokazuje da ispijanje piva smanjuje rizik od infarkta srca više nego vino, ali se ne zna koja je magična komponenta u pivu za to zaslužna. Pivo sadrži cijeli kompleks hranjivih tvari koje mogu imati ulogu u izbjegavanju ateroskleroze.

Prerano je davati neke određene preporuke, no ova saznanja se nadovezuju i potvrđuju prijašnje studije, poput one sa grčkog Harakopio sveučilišta koja je pokazala da pivo povećava fleksibilnost arterija i studije iz 2011. objavljene u European Journal of Epidemiology koja daje prednost pivu nad vinom zbog bolje kardiovaskularne zaštite, kod vina je to 31 posto, a kod piva 42 posto.

1. Pivo je zdravo za srce

Znanstvenici smatraju da je pivo zdrav izbor za srce ako se pije vrlo umjereno. Amerikanci preporučuju jednu malu limenku dnevno za žene i dvije za muškarce. Al nemojte svih sedam popiti petkom uvečer. Popijete li previše, poništit ćete sve korisne učinke i načiniti štetu.

2. Smanjuje rizik nastajanja bubrežnih kamenaca

Po procjenama u pivu je 93 posto vode. Pivom tijelo dobija više tekućine, bolje se hidratizira, a to ima zaštitni učinak. Pivo je diuretik pa zato pivopije imaju manji rizik razvoja bubrežnih kamenaca. Nagađa se i da hmelj usporava gubljenje kalcija iz kostiju, a taj kalcij je vezan za nastanak kamenaca.

Analize iz 2013. sa Brigham and Woman”s Hospital in Boston pokazuju da regularni pivopije imaju čak 41 posto manji rizik stvaranja bubrežnih kamenaca. Pijte svijetlija piva koja uglavnom sadrže vodu i imaju manje od 140 kalorija.

3. Pivo podupire čvrstoću kostiju

Silicij ili ortosilicijska kiselina jačaju koštani sustav. Tim znanstvenika sa University of California analizirao je 100 komercijalnih vrsta piva i našao da su piva sa više hmelja značajan izvor silicija koji pomaže kostima. Dva piva osiguravaju 30 miligrama te hranjive tvari.
Studija sa bostonskog Tuftsa pokazala je da muškarci i žene u postmenopauzi koji piju 1 do 2 piva dnevno imaju jaču gustoću kostiju u kukovima i kičmi nego oni koji pivo ne piju. Svijetlije vrste piva imaju više silicija nego tamnije.

4. Pivopije imaju manji rizik od dijabetesa tipa 2

Kako pijenje piva povećava rad žući, ono može efikasno pouspješiti probavljanje masne hrane. Studija sa Harvarda iz 2011. rađena na muškarcima srednje dobi koji uobičavaju popiti jednu do dvije čaše piva dnevno, utvrdila je da će oni kroz četiri godine imati manji rizik od dijabetesa za 25 posto. Znanstvenici učinak pripisuju boljim vrijednostima šećera u krvi i višim razinama adiponecitina, hormona koji potiče osjetljivost na inzulin.

5. Snižava kolesterol

Tamno pivo sadrži beta glukane, vrstu topivih vlakana koja smanjuju kolesterol.
Španjolska studija potvrdila je da pivo sadrži beta glukane, vrstu topivih vlakana koja dokazano smanjuju kolesterol. Tamna piva mogu sadržavati 3.5 grama topljivih vlakana po litri. Što su piva tamnija imaju više vlakana.

6. Pivo je puno hranjivih tvari

Pivo sadrži kalcij, magnezij, selen, fosfor, jod, kalij, B6, B12 i folate. Regularno pivo sadrži 3 posto preporučenog unosa vitamina B. Dobra vijest i za vegetarijance, boca piva osigurava 12.6 posto dnevne doze vitamina B6.

7. Može prevenirati oštećenja na koži koja nastaju od sunca

Zahvaljujući ječmu i hmelju pivo sadži fitonutrijente, koji se zovu ferulna kiselina. Ova komponenta biljke je snažni antioksidant koji može otjerati slobodne radikale u organizmu prije nego počine štetu oksidacijom. Iako fitonutrijenata ima i u drugoj hrani koju svakodnevno uzimamo, poput rajčice, kukuruza i riže, istraživanja pokazuju da se oni bolje apsorbiraju iz piva.
Datum: Nedjelja, 11.10.2015.
Broj pregleda: 2584
Kategorija: Lifestyle
Autor: E.B.
IZVOR: telegram.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Rođena je u zatvoru, imala je teško djetinjstvo, a sad je upisala Harvard
Tko je žena s kojom Al Pacino čeka dijete? Mlađa je 54 godine, bila je i s Jaggerom
VIDEO Srebro ga ne zanima. Pogledajte što je Mourinho napravio s medaljom
VIDEO Nogometni svijet šokiran kako je igrač Seville izveo penal
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
VIDEO Nogometni svijet šokiran kako je igrač Seville izveo penal (510)
Rođena je u zatvoru, imala je teško djetinjstvo, a sad je upisala Harvard (280)
Hrvatica ide na Evropsko takmičenje u seksu: Traje dva mjeseca i nagradni fond je bogat (263)
Messi je prihvatio najveći ugovor u povijesti. Zaradit će 1.2 milijarde eura? (250)
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Četiri male navike koje će vam pomoći u sagorijevanju masnih naslaga tokom sna
Nemojte ih zanemarivati: Ove namirnice ubrzat će vam prirodnu detoksikaciju organizma
Bez velikih restrikcija u ishrani: Banana dijeta pomoći će vam u brzom gubitku kilograma
Borite se s motivacijom? Prvo promijenite stav o vježbanju
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2023. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping