BH Clubbing
Ovo je najvažnija stvar koju možete napraviti da biste si produžili zdrav i kvalitetan život
Datum: Petak, 26.02.2016. // Broj pregleda: 2361 // Kategorija: Lifestyle // Autor: E.B. //
Da bi živjeli dulje što mislite da treba raditi? Treba li vježbati svaki dan, treba li očajnički pokušavati izgubiti tih nesretnih 5 kilograma, treba li meditirati ili treba nastojati smanjiti kolesterol?

Pokazuje se da tajna dugog života nije u niti jednoj od gore navedenih dilema. Prema novoj infografici objavljenoj u JAMA-i ono što najviše utječe na zdravlje i dugovječnost je ono što jedemo. Hrana znači puno više nego tjelesna aktivnost, indeks tjelesne mase, kolesterol i druge stvari.

Koristeći podatke Lanceta, znanstvenici su ustanovili deset najčešćih uzroka smrti kod Amerikanaca posljednja dva desetljeća. Na vrhu liste su srčane bolesti i Alzheimer.

Između muškaraca i žena postoje blage razlike pa tu slijede još karcinom pluća, moždani udar, kronična opstruktivna bolest pluća, respiratorne infekcije, dijabetes, kronične bolesti bubrega, karcinom debelog crijeva, karcinom dojke i karcinom prostate.

Prehrana vezana uz 7 do 10 razloga smrti

Infografika je pokazala i liste faktora za koje se zna da povećavaju rizik smrti zbog ovih uzroka. Na primjer, visoki tlak je rizikčni faktor moždanog udara, srčanih bolesti i bolesti bubrega. Podaci pokazuju da je prehrana vezana uz 7 od 10 glavnih razloga smrti, zajedno sa pušenjem koje je također povezano sa sedam glavnih uzroka umiranja.

Hrana ima snažan utjecaj na duljinu života puno više nego indeks tjelesne mase, šećer u krvi, ukupni kolesterol, smanjena tjelesna aktivnost, alkohol i upotreba droga. Što točno znači rizik neadekvatne prehrane?

Rizična prehrana znači nekonzumaciju dovoljno povrća, cjelovitih zrna, orašastih plodova, mlijeka, vlakana, kalcija, omega tri masnih kiselina ili poluzasićenih masti, a konzumaciju puno crvenog mesa, zaslađenih pića, trans masti i natrija.

Solidna prehrana nas održava zdravima

Ne radi se ni o kakvom strogom pridržavanju određene dijete, samo o solidnoj prehrani koja nas dokazano održava zdravima dugo vrijeme. Razmislite o tome i pokušajte jesti na način kao da vam život o tome ovisi. Jer uistinu pokazuje se da tako i je.
Datum: Petak, 26.02.2016.
Broj pregleda: 2361
Kategorija: Lifestyle
Autor: E.B.
IZVOR: telegram.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Messi otkrio što misli o tituli najboljeg strijelca i šansama Barcelone u Ligi prvaka
5 znakova po kojima možemo prepoznati da nam je imunitet oslabljen i kako ga osnažiti
Ne može se s njima: Ovo su najiritantniji horoskopski znakovi
Nevjerojatan prizor: Morski pas doplivao skroz do obale
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Znanstvenici su otkrili važan razlog zašto biste trebali odrijemati popodne
Zobena kaša, chia puding ili voćni smoothie za zdrav doručak i produktivan dan
Top 12 namirnica koje dodatno potiču proizvodnju kolagena
Hrana koja prirodnim putem poboljšava vid
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2023. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping