BH Clubbing
Kakav tip mamurluka imate? 7 je tipova i samo jedan je sretan
Datum: Ponedjeljak, 01.01.2018. // Broj pregleda: 1747 // Kategorija: Lifestyle // Autor: //
Ovisno o količini i vrsti alkohola koji se konzumirao, mamurluk dolazi u sedam oblika - od sreće jer nema posljedica pa do osjećaja kao da vas je pregazio vlak

Umor, žeđ, glavobolja, mučnina, vrtoglavica, drhtavica, nedostatak fokusa, bolovi u mišićima...

Sve su to tipični simptomi nekoga tko se večer prije "pošteno" napio i jutro nakon, jednostavno rečeno, nije njegovo jutro, a često ni njegov dan. Ovisno o tome koji su simptomi izraženiji od ostalih, postoji nekoliko vrsta mamurluka.

1. "Gdje sam bio? Što sam radio?

Probudili ste se ujutro i pokušavate dozvati u pamćenje što se sinoć događalo dok ste bili vani. Nakon popriličnog naprezanja mozga, shvaćate kako je posljednje čega se sjećate sastanak s društvom i nekoliko prvih runda pića.

Ne preostaje vam drugo nego se poigrati detektiva: gledate u novčanik - prazan, dakle, pili ste dok niste potrošili sav novac, u mobitelu su zabilježeni pozivi i poruke neprežaljenoj ljubavi, a po tijelu imate neobjašnjive modrice kao da ste bili u ratu. Znači, bilo je "veselo"!

foto: Dreamstime

2. "Danas mi se ne obraćajte"

Ova vrsta mamurluka obično dolazi kao posljedica osrednjeg pijanstva večer prije važnih privatnih ili poslovnih obveza. Osjećate se kao da su vam krivi svi koji vas se usude išta pitati.

Ne daj Bože da vas k tomu i zafrkavaju, više ste nego neugodni te s pripadajućim zlim izrazom lica. Ogorčenost i samosažaljenje zahvaćaju vam cijelo biće.

Nijedan tip mamurluka nije izraženiji fizički od onoga u kojem vam se raspadaju glava i tijelo, a u želucu kao da se nalazi jež, povraćate u valovima te imate naizmjenične nalete vrućine i hladnoće.

Najvjerojatnije ćete nakon toga još dugo apstinirati od alkohola i kunete se kako ga nikad više nećete ni pomirisati. To, naravno, traje sve do trenutka potiskivanja traume, a potom se sve događa iznova...i iznova. 

themoviedb.org | Autor: themoviedb.orgfoto: themoviedb.org

4. Kanta za smeće

Probudili ste se gladni kao da nikad u životu niste jeli, a mučninu mogu izliječiti samo obilni masni i slasni obroci. Generalno se osjećate O.K., kalorije koje unosite u sebe kao da upijaju sav alkohol od prošle večeri.

Nažalost, padate u depresiju dan poslije prejedanja, nakon što shvaćate da ste u jednom danu pojeli zalihe hrane koje vam obično traju po tjedan dana.

foto: Dreamstime

5. I dalje pijani

Probudili ste se nevjerojatno rano, puni energije i sretni što ne osjećate posljedice alkoholiziranja. Ali poslije uviđate kako je jedini razlog tomu i dalje velika količina promila u krvi.

Svojim plesanjem, "popikavanjem" i hihotanjem budite ostale članove obitelji, a potom se čudite zašto i njima nije sve tako zabavno kao vama. 

Fotolia | Autor: Fotoliafoto: Fotolia

6. Bijeg u "mišju rupu"

Uspomene na prošlu noć sve su samo ne ugodne ili hvale vrijedne. Shvaćate kako ste se ponašali totalno glupo i činili nepromišljene poteze poput, primjerice, seksa s neznancem ili vrijeđanja šefa.

Po prvi put u životu sramotu osjećate kao fizički osjećaj i želite nabaviti vremeplov samo da vratite vrijeme i postupite drugačije. Glavna poštapalica toga dana je: "Zemljo, otvori se".


7. Sretni mamurluk

Večer prije ste se napili, a potom se probudili oko podneva odmorni, s tek neznatnom glavoboljom ili mučninom tijekom kretanja. Osjećate se sretno i zadovoljno jer niste napravili budalu od sebe, a ipak ste se odlično proveli.

Vjerojatno ste se i seksali u pijanom stanju, ali niste požalili. Naprotiv, uz doručak koji vam je netko drugi servirao, dopisujete se s dotičnim ljubavnikom. Toga dana nemate neodgodive obveze pa ga provodite ljenčareći ispred televizora. 


Datum: Ponedjeljak, 01.01.2018.
Broj pregleda: 1747
Kategorija: Lifestyle
Autor:
IZVOR: 24sata.hr

Najnovije Novosti
Najnovije novosti
Udruga Moba uspješno realizirala projekt: Promocija tehničke kulture među djecom i mladima
Gradonačelnica Pariza: Nismo spremni za 15 milijuna ljudi na Olimpijskim igrama
VIDEO Đoković: Ne želim zvučati bahato, ali mislim da mogu osvojiti Golden Slam
VIDEO Hazard odbio 52 milijuna godišnje za povratak na teren: Imam dovoljno novca
Najčitanije zadnjih 7 dana
Najčitanije novosti zadnjih 7 dana
Novosti s povezanim sadržajem
Novosti s povezanim sadržajem
Četiri male navike koje će vam pomoći u sagorijevanju masnih naslaga tokom sna
Nemojte ih zanemarivati: Ove namirnice ubrzat će vam prirodnu detoksikaciju organizma
Bez velikih restrikcija u ishrani: Banana dijeta pomoći će vam u brzom gubitku kilograma
Borite se s motivacijom? Prvo promijenite stav o vježbanju
  Like us on Facebook
  Watch us on Youtube
  Follow us on Twitter
  [email protected]
Sva prava pridržana. BH Clubbing 2009 - 2024. This site is design by GCR production, powered by Vinis-WebDeveloping